Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAŽE GRADONAČELNIK

Varaždinci bi zbog baliranog otpada mogli na referendum

Nagomilani balirani miješani otpad u Brezju
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/3
29.11.2022.
u 17:36

Procijenio je da se prodajom zemljišta u Gospodarskoj zoni u Brezju može namaknuti gotovo 16,5 milijuna eura

Na zboru građana 7. mjesnog odbora u Biškupcu o zbrinjavanju baliranog otpada u Brezju varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj najavio je mogućnost raspisivanja referenduma. Naglasio je da je cilj ukloniti bale smeća i staviti gospodarsku zonu u funkciju.

Procijenio je da se prodajom zemljišta u Gospodarskoj zoni u Brezju može namaknuti gotovo 16,5 milijuna eura, što je dovoljno za rješavanje problema bala te je najavio mogućnost raspisivanja referenduma na kojem će građani odlučiti jesu li za kreditno zaduženje kako bi se Varaždin konačno riješio tog dugotrajnog problema. O tome hoće li Varaždinci izlaziti na referendum ovisi o Gradskom vijeću.

- Spreman sam s dnevnog reda skinuti odluku o zaduživanju grada i raspisati referendum. Svima su sporne samo bale. Idemo onda čuti što građani misle o tome. Povući ću odluku o zaduživanju. Ako građani vele da podržavaju zaduživanje za 120 milijuna idemo konačno riješiti bale, u suprotnom će se poništiti natječaj i onda ponovo idemo u nepoznato - rekao je Bosilj.

Platforma Budimo grad, prenosi Hina, traži da se raspiše referendum o rješavanju problema baliranog otpada u Brezju ako vladajući žele potporu te platforme gradskom proračunu za 2023. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije