Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poezija

Varaždin: Jelena ima 17 godina i dvije objavljene knjige

jelena uranić
Marko Jurinec/Pixsell
25.02.2010.
u 15:25

Buduća slastičarka Jelena Uranić pjesme je posvetila dečku Tommyju, a tema nove zbirke, koja će izaći u travnju, bit će obitelj

"Ljubav se obogaćuje svakom dobrom stvari koju dijelimo i jača sa svakom tugom kojoj se suprotstavimo zajedno." Tu rečenicu stavila je Jelena Uranić, učenica trećeg razreda Srednje škole Prelog, na početak zbirke poezije "Beskonačna čežnja".

Iako joj je tek 17 godina, to je njezina druga knjiga, a u pripremi je već i treća. – Puno pišem. Pišem u autobusu kad putujem iz Varaždina u Prelog u školu i na povratku kući. Pišem i po noći – kaže Jelena, buduća slastičarka, koja se ne misli baviti tim poslom nakon završetka škole, za tri mjeseca.

– Prvu zbirku "Pjesme" objavila sam kao učenica osmog razreda, a pohađala sam Šestu školu u Varaždinu. Sve je bilo gotovo za desetak dana. Pomogla mi je profesorica hrvatskog, koja je pogledala pjesme koje sam već imala spremne. Bile su to ono baš dječje pjesme, a prva koju sam napisala zvala se "Maslačak".

Počela sam pisati sa 12 godina – prisjeća se maturantica, koja je pred prijateljima i nastavnicima ovih dana predstavila i drugu zbirku, ovaj put ljubavne tematike, koju je posvetila - dečku Tommyju. Preispituje utjecaj ljubavi na život, kako se nositi s time da je više nema. To su neka od pitanja na koje nudi odgovore.

Pjesme je prije objave pročitala profesorica hrvatskog u Srednjoj školi Prelog Sanja Posavec. – Imam već pjesme i za treću zbirku, "Prekid tišine". Bit će to pjesme o obitelji – najavljuje. Knjiga bi trebala izaći u travnju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije