Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napeto stanje

Valls: Bit će još terorističkih napada u Francuskoj

Manuel Valls
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/4
15.06.2016.
u 10:38

"Bit će izgubljeno još nevinih života", kazao je premijer.

Francuska čini sve što može kako bi spriječila terorističke napade, ali bit će ih još, izjavio je u srijedu francuski premijer Manuel Valls nakon ovotjednog ubojstva policajca i njegove supruge.

Valls je rekao da su obavještajna služba i policija osujetile 15 napada od 2013. godine i da vode stalnu borbu kako bi ušle u trag mogućim budućim teroristima.

"Moramo  zategnuti mrežu  i dati policiji i obavještajnim službama sva sredstva koja su im potrebna, ali bit ćemo suočeni s novim napadima", rekao je on za radio France Inter.

"Bit će izgubljeno još nevinih života", kazao je premijer. 

Francuski policijski časnik ubijen je u noći na utorak ispred svoje kuće u pariškom predgrađu Magnanvilleu, u napadu za koji je odgovornost preuzela Islamska država, a tijelo njegove supruge pronađeno je u kući kao i trogodišnji dječak, sin ubijenog para.  Policija je prilikom upada u kuću ubila napadača. 

Ubojica policajca identificiran je kao 25-godišnji Larossi Abballa koji je 2013. godine osuđen zbog povezanosti s džihadističkom organizacijom koja je djelovala između Francuske i Pakistana, navode francuski mediji. Agencija Amaq, bliska džihadistima, javila je u utorak ujutro da je "borac Islamske države ubio hladnim oružjem zamjenika zapovjednika policijske postaje u gradu Les Mureauxu i njegovu ženu". Policijski izvori navode da se napadač predstavljao kao "borac džihadističke skupine" tijekom pregovora sa specijalnom policijom. Svjedoci su rekli istražiteljima da je napadajući policajca izvikivao "Allahu akbar".

>> Supruga ubojice iz Orlanda znala za napad, mogla bi uskoro biti optužena

Komentara 5

Avatar Ohjooj
Ohjooj
12:27 15.06.2016.

Terorističkih napada će biti još - to svi znamo, ali i dalje ih dovlačimo u neograničenim količinama i naseljavamo u EU, a sada i u RH...

DU
Deleted user
13:42 15.06.2016.

O čemu ovaj priča? U Francuskoj se upravo sada mlate huligani iz Engleske Rusije Francuske uništavaju francuske ulice i izloge pale aute. Huligani sve snimaju kamerama i stavljaju na internet. Sada da ja pitam francuskog premjera gdje im je policija nema je jer osiguravaju tekmu europskog prvenstava. Znači Francuska sada doslovce nema policije da smiri huligane a što bi bilo da dođu teroristi?

Avatar Zločinac_Tito
Zločinac_Tito
23:01 15.06.2016.

Muslimanskih ili...!???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije