Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bezumno nasilje

Uznemirujuće fotografije: 'Monstrum mačiće bacio u smeće'

mačići
Foto: Udruga Sretna šapa
1/4
27.08.2013.
u 09:37

"Takav prizor nikog s imalo srca ne bi ostavio ravnodušnim", piše u priopćenju dopredsjednik udruge Dario Jemrić

Volonterka udruge Sretna šapa u srijedu je šetala napuštene pse te naišla na četiri mačića koji su bačeni u kantu za smeće.

"Takav prizor nikog s imalo srca ne bi ostavio ravnodušnim", piše u priopćenju dopredsjednik udruge Dario Jemrić.

"Monstruozno ostavljeni bez zraka, vode i hrane"

"Nedaleko od nogometnog igrališta u Crikvenici, na terenu arheološkog nalazišta antičke peći, u kanti za smeće, u kutiji 'začvoranoj' u dvije vrećice, mijaukao je još jedan jedini preživjeli ostavljeni mačić, od njih četiri, tako monstruozno ostavljenih bez zraka, vode, hrane, na pretjeranim ljetnim vrućinama. Mačić je izgledao i više nego užasno, izmučeno, dehidrirano, pun buha i fekalija svojih i svoje pokojne poluraspadnute braće, na čijim se tijelima u toj skučenoj kutijici borio za život, i sve to zbog jednog monstruma koji očito umjesto sterilizacije svoje mačke bira ovakav bešćutan način za rješavanje svog problema", piše Jemrić.

Iz udruge upozoravaju da danas u Hrvatskoj po Zakonu o zaštiti životinja više nitko nema pravo zlostavljati životinje. "Međutim trebat će još puno vremena da se promjena dogodi u svijesti naših ljudi", piše Jemrić.

Apeliraju na sve ljude da "ulože više truda i financijskih sredstava i steriliziraju mačke i pse". "Udruge za zaštitu životinja često nude akcije sterilizacije i određene popuste u suradnji s veterinarima. Neka im se obrate. Sterilizirane i kastrirane životinje su zdravije, rjeđe obolijevaju, duže žive, a kastrirani mačori su mirniji, manje agresivni i ne obilježavaju teritorij", piše Jemrić te dodaje da se ovakve životinje uz normalnu prehranu neće udebljati. "Da je ova maca bila sterilizirana, ovakvo nasilje nad mačićima nikad se ne bi dogodilo", zaključuje dopredsjednik udruge Sretna šapa Dario Jemrić.

>>Polumrtvim mačićima mahao im pred očima nakon sterilizacije

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije