Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
24. NASA GIP

Pratite konferenciju Nacionalnog savjetovanja o gospodarstvu i poduzetništvu

Marija Bistrica: Konferencija Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/13
08.12.2023.
u 10:15

Cijelu konferenciju moći ćete pratiti na portalu Večernjeg lista.

U petak se u Mariji Bistrici održava drugi, finalni dan konferencije Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu (NASA GIP), na kojemu sudjeluju predstavnici tijela državne i javne uprave, predstavnici lokalne uprave i samouprave te poduzetnici i gospodarstvenici. Ovu već tradicionalnu konferenciju, 24. po redu, u četvrtak je otvorio ministar gospodarstva Davor Filipović, a ključne teme bile su tranzicije prema digitalnom i zelenom gospodarstvu.

Drugi dan NASA GIP-a donosi nastavak analiza i razmjene mišljenja o ključnim aspektima gospodarskog razvoja. Očekuju nas stručna izlaganja i panel-diskusije s renomiranim stručnjacima iz različitih sektora gospodarstva. Tematski fokus obuhvatit će energetsku neovisnost, dekarbonizaciju i investicije kao ključne pokretače razvoja. 

Cijelu konferenciju moći ćete pratiti na portalu Večernjeg lista.

VEZANI ČLANCI:

Predviđeni program:

10.15 – 11.15 Panel diskusija "Imperativi gospodarskog razvoja – energetska neovisnost, dekarbonizacija i investicije"

Sudionici: 1. Kristina Čelić, ravnateljica Uprave za energetiku, 2. Bojan Batinić, ravnatelj Uprave za internacionalizaciju, 3. Marijan Krpan, ravnatelj Agencije za ugljikovodike, 4. Irena Weber, glavna direktorica Hrvatske udruge poslodavaca; 5. Luka Balen, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

11.15 – 11.45 Izlaganje: "Administrativno i parafiskalno rasterećenje", Bojan Batinić, ravnatelj Uprave za internacionalizaciju, MINGOR

11.45 – 12.15 Izlaganje: "Jamstva i krediti u investicijama"

Sudionici: 1. Vjeran Vrbanec, predsjednik Uprave HAMAG BICRO-a, 2. Hrvoje Čuvalo, predsjednik Uprave HBOR-a.

12.15 – 13.30 Zajednički ručak

VIDEO Premijer Andrej Plenković prisustvovao Svečanoj sjednici Grada Varaždina

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije