Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O PREPORUKAMA

Grčić: Mišljenje EK objektivno je i realno, uvažava napore Vlade

Branko Grčić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
02.06.2014.
u 16:48

Grčić je rekao da je mišljenje Komisije o Vladinim postupcima pozitivno

Potpredsjednik Vlade Branko Grčić u 16.40 sati održao je konferenciju za medije o ocjeni nacionalnog programa reformi i programa konvergencije što ih je objavila Europska komisija.

– Mogu samo reći da procjenjujemo da je ovo mišljenje i objektivno i realno, da sagledava ključne probleme hrvatskog gospodarstva, ali i da uvažava i napore hrvatske Vlade u dosad provedenim reformama, ali i mjerama za fiskalnu konsolidaciju i temelje za gospodarski oporavak i rast – rekao je Grčić, dodajući da je mišljenje Komisije o Vladinim potezima pozitivno te da su prihvaćene mjere Vlade za smanjivanje deficita.

Grčić je rekao da su glavna područja preporuka nadzor nad rashodima, zapošljavanje mladih i dugotrajno nezaposlenih te unaprjeđenje mirovinskog i socijalnog sustava.

Podsjetimo, Vlada je od Bruxellesa dobila ukupno osam ekonomskih preporuka koje će morati ugraditi u svoju politiku i sve relevantne dokumente, a nakon toga izvijestiti Bruxelles o tome kako ispunjava te preporuke. Prva preporuka odnosi se na proračun, navodi se da Hrvatska treba "potpuno provesti proračunske mjere donesene za 2014." i "dodatno precizirati mjere najavljene za 2015. i 2016." te ojačati proračunsku strategiju. "Do ožujka 2015. provesti detaljno preispitivanje rashoda", preporučuje EK.

>> Europska komisija objavila ekonomske preporuke za Hrvatsku!

Komentara 22

Avatar petrolio
petrolio
17:30 02.06.2014.

ostavke! sad i odmah! dajte šansu ovom narodu da se izvuče iz ove neimaštine u kojoj se koprca godinama!

CA
campa
17:52 02.06.2014.

Još jedna od mnogih izjava ministra Grčića u kojoj ništa nije rekao osim da je nešto očito konstatirao.Koliko bi se god trudio nemogu dokučiti koja je zadaća Grčića i što on radi u vladi osim što daje nedorečene i opčenite izjave o našem gospodarstvu.Imam osječaj da on namjerno ništa ne čini i da namjerno opstruira vlast.Dosada nije učinio ništa za boljitak Hrvatske osim što ciklički konstatira da samo što nismo izašli iz tunela i nazreli svjetlost.

DU
Deleted user
17:16 02.06.2014.

Bozen pa Zar je moguce da taj covjek ne Vidi da ga je prokuzila cijela Hrvatska nijedna vise laz oprostite nijedna laz Nero neznanje jer on izgleda ima 3razreda osnovne Skole ili Politicki. Kurs StO ce biti najprije Ali bii trebao pisati StO govori jer Jadnik nezna Sutra. StO je Danas rekao

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije