Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Budućnost hrvatskog zdravstva
Povratak na članak

Ako se društvo u cjelini ne mijenja, teško će se mijenjati i zdravstveni sustav

Održana su dvije panel-rasprave naziva "Kakvo nam zdravstvo treba" i "Privatna inicijativa u zdravstvu"

Komentari 34

Avatar siva_sova
siva_sova
12:22 26.03.2018.

pa svi znamo kakvu hrvatsku trebamo, ali isto tako znamo da hdz i sdp to neće napraviti...

VL
CI
cicibela
12:20 26.03.2018.

Kad budu padale stope režimskih uhljeba i budemo imali novi Izborni Zakon, onda ćemo biti razvijeniji

VL
DU
Deleted user
12:20 26.03.2018.

Imamo zdravu ne obrađenu zemlju a hranimo se uvoznim smećem Bravo za hdz i sdp

VL
DU
Deleted user
12:09 26.03.2018.

Tko jos cita ovo lazljivo zutilo????

VL
AV
Avaz
14:59 26.03.2018.

Hrvatska je neželjena država. Hdz sve čini ovih 17 ili 18 godina da je uništi. A ovih ostali 7, 8 njegov polubrat Sdp ga nadopunjava. Onako zdušno.

VL
MI
m.ivanisevic2
11:59 26.03.2018.

S ovakvom politikom nikada nećemo biti razvijeniji.

VL
DU
Deleted user
12:22 26.03.2018.

Više nitko ne mora ići u inozemstvo.....ni po dobar novi kuku Švicarsku?

VL
Avatar PLEN_KI_MOON
PLEN_KI_MOON
11:58 26.03.2018.

LAŽ!!! Žele reči kada budemo imali naprednije medicinske tretmane, ko da oni preveniraju bolest, upravo u najrazvijenijim zemljama svijeta su boleštine tipa srćani i moždani,demencija,šećerne bolesti u rapidnom rastu jer jedu "napredno" smeće" Organsku hranu kupovat, malo je skuplja ali ćete uštedjet na liječenju i na benzinu odlazaka kod doktora!!!

VL
SJ
staroveski.jasna
12:34 26.03.2018.

Kažu da možemo se liječiti u našim bolnicama, da samo treba dočekati da dođeš na red, jedino možeš prije ako imaš vezu. Moj prijedlog je da se za svaku privatnu pretragu, npr, MR, CT; fizijatriju, što sam plaćaš, da namm se vrati novac, koji smo potrošili, jer nažalost istovremeno izdvajamo iz plaća, i plaćamo dopunsko a nemožemo iskoristiti taj novac, nego da dugo ne čekamo, a potrebno nam je da se što prije liječimo,;

VL
DU
Deleted user
12:12 26.03.2018.

Današnji primjer našeg super zdravstva: osoba naručena u 8 sati na zahvat u dnevnu bolnicu, sada je 12:11 i još nije pozvana. Naravno treba biti natašte i ne piti vodu! Bravo!

VL
DU
Deleted user
13:17 26.03.2018.

kujundzic ima logiku ako je on na celu onda je to dobro....a da je bilo tko drugi na celu onda nista ne bi valjalo...ili ja ili nista ne valja .....

VL
Avatar MK
MK
15:59 26.03.2018.

Svi znamo kakvu Hrvatsku Trebamo - a imamo takvu u kojoj bi predsjednih HDZ-a bio jos bolji predsjednik SDP-a... A kaj da vam kazem dragi ljudi - mozda da "nada" umire zadnja? ...Sve ce ti nasi politicari izmisliti - samo da ne bude kako bi trebalo biti.

VL
DU
Deleted user
14:27 26.03.2018.

A mozda bi dr. Sanader mogao pomoci nasem zdrastvenom sustavu.

VL
SJ
Sve je uzalud
12:51 26.03.2018.

.....stvarno nitko više ne mora na liječenje u inozemstvo........................ubiju ih nemarom i skupim lijekovima u Hrvatskoj..............i ne dođu do uspostavljanja dijagnoze.....................inače samo političari i lopovi kod nas stignu na liječenje.......................

VL
DU
Deleted user
10:34 02.04.2018.

Trebamo Hrvatsku istih "prava" i istih "dužnosti"!? A to se nije "desilo" nakon stvaranja RH, gdje je, tko se sjeća tih dana izlaznost bila visokih 92-93%, od čega je skoro u toj visini i izglasana RH? Kada se sjetimo toga vremena, vrlo lako je za shvatiti da su "svi" tada bili za "samostalnost" također i "komunjare", tako omražene u našem političkom govoru, iako su i oni glasali za samostalnu RH! Danas vidimo da je radost bila kratkog daha, ostvareno nije gotovo "ništa" od obećanog? Velikim zaduženjem, krađama, RH je otišla na dno dna, a proricali smo joj Švicarsku, od koje smo dobili samo "najgore mogući izračun penzije u Europi, možda i Svijetu"! Sve do sada radilo se polovično, naročito zakoni, koji ne mogu desetljećima osuditi ili pustiti kriminalce zaslužne za propast RH? Jer što je to drugo nego propast? Umjesto da nas je već bar 6 milijuna, mladi odlaze? Uložene su milijarde € za učenje mladih, da bi samo tako otišli iz Zemlje? A i veliko je pitanje "zašto da ostanu"? Dovoljno je mladom čovjeku da se osvrne oko sebe i već je s jednom nogom u vlaku, autobusu, automobilu za odlazak!? Mladi su danas mnogo promišljeniji nego naše starije generacije, koje su naivno radile 40 i više godina za Državu? Za 250 € raditi cijeli životni vijek od 7 do 67 godina? To je rad od 60 godina, pobogu ljudi!? Dok mnogi sa par godina staža, kao "LAŽNI INVALIDI RATA" ulaze sa trostruko višom penzijom? Takve su stvari također uzrokovale eroziju mladosti u Hrvata!?

VL
Avatar nekakav
nekakav
14:09 26.03.2018.

trebamo samo prestati sufinancirati sve lijekove, posebno antibiotike. jer ih bacamo, više od polovicu ne upotrijebimo. za svaki lijek bi čovjek trebao platiti barem trećinu lijeka, a ne za vrećicu lijekova koji koštaju 1.000 kuna, platite 15-ak kuna. treba odvojiti troškove zdravstva koji otpadaju na plaće, i troškove koji otpadaju na pacijente. pa da vidite disproporciju ko himalaju, 95% novca za zdravstvo ide za plaće! običan liječnik mjesečno pobere 20k kuna čistog. jer mu se plaćaju pasivna i aktivna dežurstva, kad spava i kad je budan, u biti cijeli dan je on 'plaćen'. a tolko čistačica i peračica, kuharica, ko u bolnicama, toga nigdje nema, to treba outsorcati i gotovo. uložiti u tehniku, da se ubrzaju pretrage i nalazi, pa će trebati manje ljudi. i da, zdravlje košta, to niste znali? vremena besplatnog liječenja su zauvijek prošla, nikad nije tako lijepo bilo kao zadnjih 70-ak godina, pa smo vidjeli da tako ne ide. pobrini se sam za sebe, za života. ako nisi sposoban zaraditi za svoje liječenje kad si zdrav, žao mi je, biti će ti teško. čovjek ide protiv prirodnih zakona, pomaže slabijima, a to se uvijek vrati ,jer slabi u prirodu ne preživljavaju, a ovako imaju još i potomke, sve slabije, i sve ih je više. ako se na vrijeme ne liječiš, paraziti te uvijek na kraju pokopaju. budućnost je gora od one u filmovima. svi se boje totalne kontrole države nad pojedincem, a prava opasnost je nestanak funkcija države u svakodnevnom životu običnog čovjeka.

VL
PR
prigorka
13:09 26.03.2018.

obecanje ludom radovanje

VL
HR
hrvper
13:00 26.03.2018.

pa naravno kad će se svi iseliti i biti u inozemstvu

VL
DU
Deleted user
11:46 26.03.2018.

mi se samo možemo pomoliti ako obolimo to će nam pomoći izgleda da jedino bog može pomoći jer država funkcionira samo za bogate i takvi nam kroje zakone o zdravstvu -oni su sebe osigurali idu o državnom trošku na ljećenje u inozemstvo

VL
DJ
djakputnik
14:23 26.03.2018.

Na tribini na temu "O vjeri i politici u odgoju, obrazovanju i zdravstvu" održanoj pred točno godinu dana, ministar zdravstva Kujundžić je izjavio da, "prema njegovom osobnom iskustvu nekad jedan svećenik u bolnici vrijedi više od 20 doktora". Dakle, ovakvee su tribine suvišne. Svi hrvatski liječnici mogu slobodno van Hrvatske, a nas, stoku sitnog zuba, će liječiti popovi.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.