Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ranko Ostojić:

'Nema nikakve istrage protiv Linića. On laže i to je vrlo lako dokazati'

Ostojić
Foto: Vlada RH
1/2
10.09.2015.
u 11:31

Lažna je informacija o pokretanju istrage koju smo danas čuli u Saboru, kazao je Ostojić

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić održao je konferenciju za novinare zbog "laži i objeda Slavka Linića". Linić je, naime izjavio kako je dobio dokument koji pokazuje da je PN Uskok u ljeto prošle godine provodio istragu nad njim, članovima njegove obitelji i prijateljima.

 – U javnost je procurio dokument i to je sigurnosni incident koji se nije dogodio prvi put. Premijer nikad u životu nije sreo Marija Bertinu. U vrijeme prije izbora otvaraju se stare teme. Policija ima obvezu provjeriti određene navode, operativne informacije kako bi otklonila sumnju, to jest da ne bi došlo do lažnog optuživanja prije no što dođe do izvida. Ako bi se pokazalo da su te sumnje opravdane, ide se na izvid, tada se obavještava Državnog odvjetnika i on je jedini koji može donijeti rješenje o pokretanju istrage. Lažna je informacija o pokretanju istrage koju smo danas čuli u Saboru. Nema nikakve istrage protiv Slavka Linića i on to najbolje zna – kazao je Ostojić.

  – Istrage nije bilo ni onda ni danas, ali ne može se prihvatiti izjava da se ne mogu istraživati sumnje, bez obzira na to o kome se radilo – kazao je Ostojić i dodao da Linić skreće pozornost na sebe uoči izbora.

'Nije bilo prisluškivanja'

Ostojić je kazao kako je direktnim nadzorom utvrđeno da nije bilo nikakvog prisluškivanja Slavka Linića te da se nadzor radio kako bi se utvrdilo koga se prisluškivalo.

 – Nadzorom je utvrđeno da je Milan Bandić bio pod mjerama tajnog prikupljanja podataka temeljem sudskog naloga. Tajnost ovakvih postupaka služi da ne bi došlo do zlouporabe. U kolovozu prošle godine ja sam bio u bolnici i nisam bio u stanju izdati bilo kakav nalog takve vrste – rekao je Ostojić.

Kazao je kako ga iznenađuje navodna vjerodostojnost gospodina Linića koji je lani tvrdio da je 24. travnja 2014. zatražio prijam kao ministar financija kod mene da ga izvijestim o istrazi o Nadi Čavlović-Smiljanec.

 – Vi dobro znate da on nikada ne bi zatražio prijam kod mene. Pravo je pitanje kako on zna da je pokrenuta istraga. Pričalo se da je on o tome dobio informacije od mene na tom sastanku, ali to nije istina. Policija je podnijela kaznenu prijavu protiv Čavlović-Smiljanec, a kad je ona podnesena, ja sam, u trenutku kad je to predano DORH-u, obavijestio premijera i Linića. On je napravio internu istragu koja je pokazala da ona nije kriva i time je pokušavao utjecati na pravosudne istrage. Slavko Linić laže i to je vrlo lako dokazati. On je u jednom trenu tvrdio da nikada nije ponudio ostavku Milanoviću, a u drugom da jest – kazao je Ostojić.

O prihvatu izbjeglica

Na početku konferencije Ostojić je potvrdio kako je Vlada donijela odluku o prihvatu 550 izbjeglica te da Hrvatska raspolaže s dva centra za prihvat onih koji traže međunarodnu zaštitu nakon kojih slijedi integracija.

 – Već smo donijeli odluku o prihvatu 550 ljudi. Hrvatska je uz Estoniju jedina prihvatila veći broj od onoga koji je preporučila Europska komisija. Prema novom planu Europske komisije, nove 1064 osobe dobile bi međunarodnu zaštitu u RH, a  14. rujna o tome će se raspravljati u Bruxellesu. Ako bi došlo do izbjegličkog vala, Vlada ima pripremljen plan i resurse. Imamo dovoljno privremenog, pa i trajnijeg smještaja – kazao je Ostojić i dodao da ćemo i ubuduće biti spremni prihvatiti one brojke koje su predložene.

Na pitanje na koji se način izbjeglice misli integrirati u društvo, Ostojić je kazao kako u Hrvatskoj ima puno deficitarnih i primarnih zanimanja za koje nema interesa.

Upitan za komentar na izjavu njemačke kancelarke Angele Merkel kako će izbjeglice jednog dana biti državljani Njemačke, kazao je kako je ona tijekom izbjegličke krize pokazala visoku državničku svijest.

>> Linić je ipak bio pod istragom

Komentara 60

XI
xingdis
11:17 10.09.2015.

ovom ostojiću ne bi da ni da ovce čuva

DU
Deleted user
11:15 10.09.2015.

Što je sa pronalskom slikara svastike na Poljudu?

GU
gustirna
11:19 10.09.2015.

Naravno da ce crvena mafija primiti sto vise svojih glasaca...sve samo ne hrvati jer oni ne glasuju za crvenu mafiju....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije