Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPLIT

VIDEO Milanović se obračunao s novinarima: 'HRT je gori od Yutela, radite za HDZ, pojest će vas prve'

Foto: PIXSELL
1/3
06.05.2021.
u 12:05

“Gospodi iz HDZ-a bilo bi dobro da prestanu lagati. Tko laže taj i krade”, kaže o izjavama Gordana Jandrokovića da je Zlata Đurđević prekrišila zakon

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je danas na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Splita koja se u povodu blagdana sv. Dujma održala u HNK Split.

Predsjednik će nakon toga posjetiti Mediteranski institut za istraživanje života – MEDILS.

Po završetku sjednice Milanović se obratio javnosti: 

“Ja ne znam koga hrvatska javnost doživljava klaunom, mene ili njega. Ja sam hrvatski predsjednik i birali su me hrvatski ljudi”, kaže Milanović o izjavama Gordana Jandrokovića koje se tiču izbora predsjednika Vrhovnog suda.

“Gospodi iz HDZ-a bi bilo dobro da prestane lagati. Tko laže taj i krade”, kaže o izjavama Gordana Jandrokovića da je Zlata Đurđević prekršila zakon.

“Nikakav zakon nije prekršila, vrhunski je kandidat. Kako je moguće da se od svih hrvatskih pravnika javi samo troje”, govori i dodaje da je “ljudima jasno da je predlaganje prerogativ predsjednika RH”.

“Jandroković je rekao, Plenković čak i nije, da je Đurđević bila protiv lex Perković. Ne, nije, bila je na strani HDZ-a, kritizirala je moju vladu jer ima kičmu”, kaže.

“Ona će doći izvana, ne zvao se ja Petar Horvat”, rekao je Milanović govoreći i da “klika želi sama sebe birati” te da je to “protuprirodni blud u politici”.

“Vaš kolega običan je prevarant”, rekao je novinarki koja mu je pokušala postaviti pitanje o jučerašnjem gostovanju Zlate Đurđević u HRT-ovu “Otvorenom”, a prilikom čega je voditelju Mislavu Togonalu kazala da je pristrano vodio emisiju.

“Niste obvezni braniti kolegu po svaku cijenu, ja to ne radim u politici. Jandroković je moj kolega”, rekao je.

“To ponašanje je lopovsko, to je lopovluk, dakle osoba dođe u dobroj vjeri”, počeo je Milanović prepirku s novinarima tijekom koje je ustvrdio i da “Yutel radi za HDZ” te da je javna televizija sramota te da je korumpirana.

POGLEDAJTE I OVO Dio Milanovićevog govora o Splitu na svečanoj sjednici Gradskog vijeća

“Ljudi, vi ste plaćenici jedne političke opcije, hrvatski građani to ne podnose”, poručio je novinarima HRT-a.

Na opasku da nije u redu da predsjednik RH tako razgovara rekao je: “Budete li solidarni, pojest će vas prve.”

“Sad se mi svađamo, natjerali ste me da se svađam”, rekao je, a prepirku zaključio riječima: “Gori ste od Yutela, na Yutelu su bili ljudi koji su vjerovali u glupost, a vi ste korumpirani.”

Govoreći o medijima, predsjednik je priznao i da mu je “teret na duši što je ukinuo Vjesnik”.

“Ispričavam se na povišenom tonu, ali niste se baš ponašali novinarski. Ali želim reći da nam ne trebaju partijske televizije i partijski listovi”, rekao je predsjednik.

Komentara 40

Avatar Mamlazac
Mamlazac
12:25 06.05.2021.

Milanovic je kao premijer prvo smjenio sve urednike , za jednu noc 42 urednika samo na HRTu, nije on neutralan, nastavlja ono svoje MI ili ONI. Racuna na kratko pamcenje Hrvata..

LL
lijepa_li si
12:37 06.05.2021.

lako je po hrt udarat. nek proba acu dodirnut. nek proba negativno spomenut n1, novu, rtl. kao argument za "vaspitanje" ne prihvaćam da je hrt javna ustanova

MI
Miaka
17:33 06.05.2021.

Milanović mjenja dlaku ali ćud nikako dobro se sječam kad je bio premijer u jednom danu je smjenio 40 urednila i televiziju skrenuo u lijevu stranu što je ostala i dan danas na žalost

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije