Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTVORIO SE

VIDEO Milanović emotivno o Hajduku: 'Kao dječak sam dolazio iz Sinja gledati zlatnu generaciju'

Održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Splita i dodjela nagrada Grada
Miroslav Lelas/PIXSELL
06.05.2021.
u 12:15

- Ne nalazim nijedan primjer u Europi da je jedna tako mala zajednica dala takvu kvalitetu.

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović došao je u Split na svečanu sjednicu Gradskog vijeća i u pozitivnom tonu govorio o svom viđenju glavnog dalmatinskog grada, kao i o sjećanjima iz djetinjstva na njega.

Naravno, ona su vezana ponajprije za Hajduk, odnosno, njegovu "zlatnu generaciju" u kojoj su igrali Mešković, Džoni, Rožić, Peruzović, Holcer, Buljan, Mužinić, Rožić, Žungul, Jerković, Šurjak.

- I danas pamtim ta lica... Ta ekipa mahom odavde, između Srinjina odakle su Mužinići pa do Trogira odakle je Rožić... Radunica odakle je Jurica Jerković. Godinama je Hajduk žario i palio europskim nogometom. Ne nalazim nijedan primjer u Europi da je jedna tako mala zajednica dala takvu kvalitetu - izjavio je predsjednik pa otkrio navija li za ijedan hrvatski klub:

- Navijač više nisam. Sada navijam za hrvatsku reprezentaciju.

Posebne i trofejne generacije prisjetio se u kontekstu Superlige kao teme.

- Nedavno sam razgovarao sa Zvonimirom Bobanom o Superligi i pitaš se koliko je dovoljno novaca. Oko milijarde. Onda se sjetim svog djetinjstva kada bi došao u Split vidjeti Hajduk, stari stadion, Plac. Grad je bio neuredan, smrdio je, ali je to bio poseban grad.

Osvrnuo se na još detalja o Splitu.

- Uz ovaj grad me ne veže ništa, a veže me sve. Otac je iz Zagore, majka iz Rijeke, ali značaj i utjecaj ovog grada na mene je nemjerljiv. Ljudi su ovdje drugačiji, vide se tri kulture, nekoliko rasa. Količina talenta i ljepote koji postoji na malom prostoru od Omiša do Trogira je debelo natprosječan.

Ključne riječi

Komentara 5

KL
Klavocin
05:19 07.05.2021.

Tamo je došel na svoje ima bijelog, pa je dobila halucinacije, 3 rase

Avatar Idler
Idler
22:59 06.05.2021.

Nekoliko rasa ??? A za kog je drukal dok je bil v gardi na Dedinju bumo neki drugi put 😜

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
12:24 06.05.2021.

Opara se grebe za veleposlaničku funkciju !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije