Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ TROVANJA

UŽIVO IZ RIJEKE Reporterka Večernjeg lista: Ozlijeđena osoba zadobila je kemijsko oštećenje jednjaka

Foto: Kruno Galjar
1/2
07.11.2023.
u 15:00

Reporterka Večernjeg lista Snježana Bičak nalazi se trenutno u Rijeci gdje je razgovarala s djelatnicima u bolnici gdje je ozlijeđena osoba

Jedna osoba nalazi se u KBC-u Rijeci nakon što joj je ove subote pozlilo u ugostiteljskom objektu. Kasnije se doznalo kako se sumnja na kemijsku ozljedu, a iz KBC-a su poručili kako je osoba stabilno. Cijela ova situacija raspetljala se nakon što se društvenim mrežama munjevitom brzinom počela širiti priča o zatrovanim bočicama Coca-Cole, a reporterka Večernjeg lista Snježana Bičak nalazi se trenutno u Rijeci gdje je razgovarala s djelatnicima u bolnici gdje je ozlijeđena osoba.

- Dobili smo i informaciju od inspektorata, izuzeti su uzorci koji su poslani u NZJZ u Rijeci, a djelatnici također sada istražuju o čemu se radi. Iz KBC-a su nam ponovili kako je ozlijeđena osoba zadobila kemijsko oštećenje jednjaka, no da je stabilno - izvijestila je Snježana Bičak. Inače, o cijeloj situaciji ranije su se oglasili i iz Coca-Cola Hrvatske te naveli kako se radi o izoliranom incidentu, a ne seriji slučaja zatrovanja bočicama Romerquellea.

Zbog ove sumnje odmah je alarmirana primorsko-goranska policija, ali i Državni inspektorat koji je poslao sanitarnu inspekciju na teren. Sanitarna inspekcija Državnog inspektorata obavila je očevid odmah po zaprimanju obavijesti PU primorsko-goranske da je jednoj osobi pozlilo tijekom ispijanja bezalkoholnog pića u riječkom kafiću, te je inspekcijski postupak u tijeku, izvijestili su iz Državnog inspektorata. Osim toga, MUP nam je potvrdio naknadno i kako je ovo jedini zabilježeni slučaj kako u Rijeci tako i u ostatku Hrvatske.  

Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije za Večernji list je objasnio kako zasad ne mogu davati izjave za cijeli slučaj, ali će se tijekom dana detaljnije oglasiti priopćenjem za medije.

POVEZANI ČLANCI:

Inače, cijela situacija dodatno je alarmirajuća zato što je sličan slučaj zabilježen ove godine u svibnju, kada je 42-godišnji Stanko iz Pule ispričao za RTL kako je popio mineralnu vodu u kojoj se nalazila kiselina. Djelatnici restorana odmah su pozvali hitnu pomoć, a nakon što je odstranjena sumnja na alergiju, shvatili su da je muškarac popio neku kiselinu. Nekoliko kapi koje nije uspio ispljunuti spalilo mu je jednjak, a da je popio više, ne bi preživio.

>> VIDEO U slučaj trovanja sokom uključen i Državni inspektorat. Oglasila se i riječka policija

 

 

Komentara 5

Avatar Zavratnica
Zavratnica
16:11 07.11.2023.

Vrijede li za globalističke kompanije ista pravila kao za recimo bakicu koja prodaje zdravi sir uz cestu? Hoće li svi njihovi proizvodi predostrožnosti radi biti zabranjeni, a proizvodnja zaustavljena? Hoće li platiti veliku kaznu?

KI
kingtom
15:27 07.11.2023.

Piješ običnu vodu, to je jedino zdravo sve ostalo je ionako kemija na ovaj ili onaj način.

Avatar loka
loka
15:54 07.11.2023.

Kako će postupiti inspektori i vlada..??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije