Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Uživajte u suncu još danas: Od sutra oblačno, za vikend moguć i snijeg

Zagreb: Zbog niskih temperatura na tržnici Dolac tek poneki prodavač
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/10
21.02.2023.
u 11:21

Nekarakteristično toplom vremenu, izgleda, dolazi kraj. Sutra se diljem zemlje očekuje naoblaka s mjestimičnom maglom, a krajem tjedna u većini zemlje mogući su snijeg i kiša, popraćeni padom temperature

Proteklih dana koristili smo nekarakteristično sunčano i toplo vrijeme za razne aktivnosti na otvorenom, a čini se da nas čeka još nekoliko toplijih, proljetnih dana ove zime prije nego krajem tjedna dođe do promjene vremena. Prema prognoziranju državnog hidrometeorološkog zavoda, suho i djelomično sunčano vrijeme prevladavat će još u srijedu i četvrtak, no za vikend kreće promjena. U gorju je moguć snijeg, a u ponedjeljak stiže i zahlađenje.

Ostatak današnjeg dana u većini krajeva ostat će uglavnom sunčan, povremeno s umjerenom naoblakom. Na sjevernom Jadranu, u gorskoj Hrvatskoj i na sjeveru Dalmacije mjestimično je moguća umjerena do pretežna naoblaka, mjestimice uz maglu. Vjetar većinom slab, ponegdje u unutrašnjosti umjeren jugozapadni i zapadni. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 13 do 18 °C.

Foto: DHMZ

Sutra se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme u gorju i Dalmaciji, a rijetko je moguća i koja kap kiše. Na istoku i jugu zemlje ostat će pretežno sunčano. U prvom dijelu dana mjestimice magla. Vjetar većinom slab, ponegdje u gorju umjeren jugozapadni, na Jadranu zapadni i sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura uglavnom između -1 i 4, na Jadranu od 5 do 10 °C. Najviša dnevna temperatura između 12 i 17 °C.

 

Petak donosi kišu duž cijelog Jadrana ali i na istoku zemlje, dok bi središnji i zapadni dio Hrvatske mogao ostati suh, no uz naoblaku. Najviše dnevne temperature ostat će iznad 10 stupnjeva Celzijevih u cijeloj zemlji. U subotu se padaline prognoziraju za cijelu Hrvatsku, u gorju i na istoku zemlje snijeg, a u ostalim dijelovima kiša. Temperature i dalje ne bi trebale znatnije pasti, a maksimalne dnevne prognoze iznose 7 do 15 stupnjeva.

Foto: DHMZ

U nedjelju će već biti osjetno hladnije, s temperaturama oko nule i snježnim padalinama u većem dijelu zemlje. Temperature padaju u minus, a oborine su moguće u većini Hrvatske, no područje Istre i središnjeg Jadrana trebalo bi ostati suho, a kod njih bi moglo proviriti i sunce.

VIDEO Nakon kiša na Murteru, more se izlilo na obalu pa je jato ribica završilo plivajući kamenom uličicom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije