Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RIJEČKI NADBISKUP

Uzinić predvodio misu u riječkoj katedrali: 'Do uskrsnuća dolazi kada je ljubav jača od mržnje'

Rijeka: Nadbiskup Uzinić predvodio euharistijsko slavlje u katedrali svetog Vida
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/6
09.04.2023.
u 15:02

Perspektiva Uskrsa daje smisao Isusovu križu, tako da i svi drugi križevi čovječanstva, poput križa rata, dobivaju novo značenje, rekao je Uzinić

Riječki nadbiskup Mate Uzinić u propovijedi na uskrsnoj misi u katedrali sv. Vida u Rijeci, istaknuo je da svatko od nas u svakom trenutku ima mogućnost osjetiti iskustvo uskrsnuća koje se događa u ljubavi, i događa se kada je ljubav jača od mržnje, a oprost jači od osvete.

Perspektiva Uskrsa daje smisao Isusovu križu, tako da i svi drugi križevi čovječanstva, poput križa rata, dobivaju novo značenje, rekao je Uzinić. Dodao je kako Uskrsni pogled daje novu perspektivu, pa križ ne vidimo samo kao tragediju i zločin, nego i kao sredstvo spasenja. "Uskrsnuće se događa s vjerom u ljubav, i vjerovati u Boga znači vjerovati u ljubav. Crkva i kršćani imaju u sebi nešto što i drugima može pomoći da ustanu uz svojih grobova i pronađu uskrsnuće", istaknuo je mons. Uzinić.

Rijeka: Nadbiskup Uzinić predvodio euharistijsko slavlje u katedrali svetog Vida
1/6

Uskrsnuće ne treba očekivati kao nešto što će se dogoditi u neizglednoj budućnosti nego je ono moguće već sad. Svatko od nas, u svakom trenutku, ima mogućnost osjetiti iskustvo uskrsnuća koje se događa u ljubavi, dodao je. "To se događa kad je ljubav jača od mržnje, a oprost jači od osvete", naglasio je riječki nadbiskup Uzinić. "Čuda se uvijek događaju kada čovjek počne ljubiti i dopusti da bude ljubljen. Čovječanstvo je gladno ljubavi", zaključio je u propovijedi mons. Uzinić.

>> VIDEO Znate li zašto se na Uskrs jedu jaja? Iza toga je dugogodišnja tradicija

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije