Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVE METODE KRIJUMČARA LJUDIMA

Uzimali im po 5000 eura da ih brodovima prebace preko Dunava, pa sakriju u kamionima među teretom

Europol
15.03.2024.
u 14:26

Samo krijumčarenje ilegalnih migranata se odvijalo u dvije faze

U zajedničkoj akciji policija Rumunjske, Bugarske, Njemačke i Europola, razotkrivena je kriminalna skupina koja se sumnjiči da je krijumčarila ilegalne migrante preko Dunava iz Bugarske u Rumunjsku te dalje u zapadnu Europu. Tijekom spomenute akcije, uhićene su 42 osobe  te su pretražene 33 lokacije u više zemalja. Zaplijenjeno je sedam automobila, putovnice, oružje, elektronička oprema, 32.000 eura, 7500 funti.....

Istragom je utvrđenu da su kriminalnu skupinu, koja je kako se sumnja, osnovana početkom 2023. činili uglavnom državljani Bangladeša, Iraka i Rumunjske. Način rada bio im je sljedeći: tražili su ilegalne migrante porijeklom s Bliskog istoka koji su željeli doći u zapadnu Europu, pogotovo Njemačku. Samo krijumčarenje ilegalnih migranata se odvijalo u dvije faze. U pravoj fazi bi osumnjičenici pokupili ilegalne migrante u Bugarskoj te bi ih brodovima prebacili preko Dunava. Tada bi ih rasporedili u grupe od po 20 do 30 ljudi te su ih u vozilima prebacivali u zapadni dio Rumunjske. Prilikom tog transporta znali su se koristiti džipovima ili vozilima s pet sjedala u koje bi natrpali 13 do 17 migranata.

VEZANI ČLANCI: 

Riječ je naravno o vrlo opasnom načinu transporta, o čemu svjedoči i to da je veći broj ilegalnih migranata bio hospitaliziran nakon jedne prometne nesreće u ljeto 2023. Kada bi ilegalni migranti stigli u Rumunjsku, na nekoliko dana bi bili smješteni u kućama ili stanovima, prije no što bi kamionima, skrivenim  među različitom robom koja se prevozila, prevezu u Njemačku. Takvo "putovanje" naplaćivalo se između 3000 i 5000 eura po osobi, a sumnja se da je spomenuta kriminalna skupina preko Rumunjske u 20 navrata na takav način prokrijumčarila 500 migranata. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije