Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DVOJICI ZASTUPNIKA POZLILO

Panika zavladala u EU parlamentu zbog podijeljenih boca vode: Objasnili o čemu se radilo

European Parliament - Strasbourg
Foto: Europa Press
1/3
14.12.2023.
u 17:16

Informacija je stigla i u Ured Europskog Parlamenta u Hrvatskoj, kazali su nam, a naknadno su nam potvrdili i kako se radilo o izoliranom incidentu

Ovoga četvrtka tijekom plenarne sjednice Europskog Parlamenta u Strasbourgu zastupnicima je stigla zabrinjavajuća poruka kako je moguće da su boce vode koje su im podijeljene kontaminirane. Informacija je stigla i u Ured Europskog Parlamenta u Hrvatskoj, kazali su nam, a naknadno su nam potvrdili i kako se radilo o izoliranom incidentu.

''Slijedom sumnje na kontaminaciju vode u STRASBOURGU u podijeljenim bocama: Iz predostrožnosti, osoblje i članovi Europskog parlamenta zamoljeni su da ne piju ni jednu bocu s vodom u prostorijama EP-a u Strasbourgu. Kao i uvijek, obaviještene su nacionalne vlasti. Nužne provjere su u tijeku. Poruka o mjerama predostrožnosti poslana je u okviru dužnosti brige ustanove'', obavijestio je ranije EU parlament, a ubrzo su se oglasili i s punim informacijama:

''Ujutro 14. prosinca, nakon sumnje na kontaminaciju u boci s vodom koja je podijeljena u Strasbourgu, iz predostrožnosti, od osoblja i zastupnika zamoljeno je da ne piju ni jednu bocu s vodom u prostorijama EP-a do daljnjega. Bila je to poruka predostrožnosti poslana u sklopu dužnosti skrbi ustanove. Prema zahtjevima postupka, nacionalna su tijela obaviještena i izvršene su provjere. Čini se da je incident bio izoliran slučaj. Opseg incidenta i broj osoba zahvaćenih lakšim simptomima bili su vrlo ograničeni: jedna boca i dvije osobe koje su patile od lakših simptoma i vraćaju se na posao'', objavio je EU parlament. 

Ovu bizarnu situaciju za 24sata potvrdila je i Biljana Borzan.

- Ništa više informacija nismo dobili pa ne znam ništa više. Danas je zadnji dan zasjedanja, glasanje je krenulo oko podne, trajalo je do nekih 12.40 i svi smo se razbježali svatko svojim putem kućama, tako da ne znam ni je li tko popio tu vodu - kazala je SDP-ova europarlamentarka. 

POVEZANI ČLANCI:

Jedan dužnosnik u EU kazao je za Politico kako je više osoba pozlilo no da su se u međuvremenu oporavili, a vjeruje i kako su razlog tomu moguće i loše oprane čaše. U SMS-u koji je stigao svima u Strasbourgu poslan je i broj hitne službe u slučaju potrebe, te iste boce su navodno podijeljene i u uredima predsjednice Europskog Parlamenta Roberte Metsole.

>> VIDEO Okršaj s umjetnom inteligencijom: Putinu pitanje o dvojnicima postavio - njegov dvojnik

Komentara 5

DD
DD
21:22 14.12.2023.

Koja sprdačina sa EU dali jos neko ista vjeruje EU

DU
Deleted user
18:08 14.12.2023.

Jamačno su im podijelili Romerquelle.

PV
prcko.vita
17:44 14.12.2023.

Iz Rusije s ljubavlju. Ovo je bila opomena. Putin ne oprašta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije