Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAJE OČEVID

Užasne scene u Splitu: Tijelo muškarca pronađeno u moru. Sudarila se dva broda?

Split: U moru pronađeno tijelo muškarca, očevid u tijeku
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/6
11.07.2023.
u 12:13

O događaju je obaviješteno nadležno državno odvjetništvo

Beživotno tijelo muškarca uočeno je jutros u moru ispred Splita. "Danas, 11. srpnja 2023. godine, u jutarnjim satima, u moru ispred Splita djelatnici Lučke kapetanije su uočili tijelo tijelu muškarca kojeg su izvadili iz mora na brod, doveli do kopna i obavijestili policiju", izvijestila je policija. Prema prvim informacijama s kojima raspolažu, kažu iz policije, najvjerojatnije je došlo do sudara dva broda na moru ispred Splita.

Oglasilo se i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. 

Lučka kapetanija Split zaprimila je 11. srpnja 2023. godine, u 08.55 sati dojavu da krene prema ulazu u Kaštelanski zaljev, na mjesto navodnog sudara gdje je uočena osoba u moru, bez svijesti. Na dojavljenu poziciju žurno je isplovio spasilački brod „POJIŠAN“, koji je na dojavljenoj poziciji pronašao mušku osobu bez svijesti, koja je nedugo zatim predana djelatnicima Hitne medicinske pomoći na gatu Svetog Nikole i koji su utvrdili smrt. O događaju je obaviještena Policijska uprava Splitsko - dalmatinska te Općinsko državno odvjetništvo iz Splita, koji provode očevid, izvijestili su.

Na fotografijama se vidi da su dovezeni ostaci jednog od brodova za koji se sumnja da je sudjelovao u nesreći.

11.07.2023., Split - U moru uspred Splita djelatnici Lucke kapetanije izvukli su tijelo muskarca. Policija sumnja da je doslo do sudara dva broda na moru ispred Splita uslijed cega je doslo do tragedije. Jedan od brodova za koji se sumnja da je sudjelovao u nesreci. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

O događaju je obaviješteno nadležno državno odvjetništvo. Obavit će se očevid kojim će rukovoditi zamjenica Općinskog državnog odvjetnika Splitu uz nazočnost sudskog vještaka. U ovom trenutku provodi se kriminalističko istraživanje.

VEZANI ČLANCI:

Građane Splita šokirao je ovaj tragični događaj.

VIDEO: Snimka buktinje na busu u Zagrebu

Komentara 4

DU
Deleted user
12:26 11.07.2023.

Užas, katastrofa, tragedija… sve radite samoga da snizite moral hrvatskih građana. Dosta!!!

PO
poluprovokator
15:43 11.07.2023.

Drugi je potonuo ili je u bjegu? Prijavite tko uoči plovilo sa oštećenjima pramca. Načelno nemora oštećenje izgledati značajno- može biti samo oguljena boja/gelcoat i sl..

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
13:58 11.07.2023.

Niš posebno. Na Balkanu je užas dio života, domoljublja i svakodnevnice jer kada si za dom spreman onda si dio užasa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije