Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
više lokacija

Užas u Njemačkoj: Zatvorili popularne restorane brze hrane zbog miševa, crva i pokvarene hrane

Otvoren je prvi zadarski Street food festival
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/2
30.09.2022.
u 09:50

Poslovnica na Friesenplatzu zatvorena je 29.8., dva dana nakon što su objavili rezultate svog istraživanja, a na vratima stoji natpis "Zbog tehničkih razloga naš restoran do daljnjeg ostaje zatvoren”.

Popularna njemačka emisiji "Tim Wallraff- Reporter na tajnom zadatku" u jednoj od novih epizoda posjetila je restorane brze hrane u kojima su, na čelu s novinarom Günterom Wallraffom, otkrili užasne stvari. Pronašli su pokvarene pljeskavice, suhe umake, miševe, crve, pokvarenu hranu na koju su prezaposleni radnici samo stavili nove oznake s duljim rokom trajanja i još mnogo toga.

"Tim Wallraff" istraživao je poslovnice Burger Kinga na Friesenplatzu u Kölnu, u Köln-Lövenichu, Halleu u Saskoj-Anhaltu, Bernau kod Berlina i Münchenu. Poslovnica na Friesenplatzu zatvorena je 29.8., dva dana nakon što su objavili rezultate svog istraživanja, a na vratima stoji natpis "Zbog tehničkih razloga naš restoran do daljnjeg ostaje zatvoren” piše Fenix magazin.

No tu nije kraj, jer do 3. rujna zatvorile su se sve poslovnice Burger Kinga koje je "Tim Wallraff" posjetio. O tome su zatražili očitovanje Burger Kinga te dobili sljedeći odgovor: "Nakon što smo čuli za vaše optužbe, s našim franšiznim partnerima smo odmah djelovali i poduzeli odgovarajuće mjere. Odmah smo zatvorili navedene poslovnice i naručili izvanrednu, vanjsku reviziju za svih 750 Burger King restorana u Njemačkoj, koja će biti dovršena najkasnije do kraja rujna 2022. godine".

Njemački RTL je o ovoj tajnoj akciji snimio posebnu emisiju “Tim Wallraff – Reporter na tajnom zadatku”. Prema njima, kamera je bila skrivena u četiri ugostiteljska objekta, a sigurnost hrane, higijenu i uvjete rada u Burger Kingu istražuju od listopada 2021. godine.

"Burger King vrlo ozbiljno shvaća iznesene optužbe, privremeno je zatvorio i pažljivo provjerio restorane prikazane u članku. Gdje god smo identificirali probleme koje trebamo poboljšati, razvili smo akcijske planove koje dosljedno provodimo", priopćili su iz Burger Kinga, čije su njemačke restorane u svibnju ove godine preuzeli Henry McGovern i Steve K. Winegar. Oni su najavili da do kraja 2022. planiraju obnoviti i prenamijeniti do 100 ugostiteljskih objekata.

VIDEO: Pokazala kako izgleda hrana iz McDonaldsa nakon 17 godina!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije