Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Više od 60 poginulih u napadu

FOTO Šef FSB-a Vladimiru Putinu: Uhitili smo četiri napadača

Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
23.03.2024.
u 09:08

Kamuflirani napadači otvorili su u petak vatru iz automatskog oružja na posjetitelje koncerta u blizini Moskve

Četiri osobe osumnjičene da su u petak izvele smrtonosni napad u blizini Moskve uhićene su, priopćio je šef FSB-a Vladimiru Putinu, najnovija je informacija, prenosi BBC. Nešto ranije stigla je informacija o dvoje uhićenih u ruskoj regiji Brjansk nakon potjere automobilom. Tu informaciju objavio je zastupnik Alexander Hinštein u subotu na Telegramu. Drugi osumnjičenici pobjegli su u obližnju šumu, dodao je Hinštein. Kamuflirani napadači otvorili su u petak vatru iz automatskog oružja na posjetitelje koncerta u blizini Moskve, ubivši najmanje 60 ljudi i ranivši 145 u napadu za koji su odgovornost preuzeli militanti Islamske države. Ukrajina oštro demantira bilo kakvu umiješanost u napad u Moskvi. U nekim ruskim medijima se sugeriralo kako postoji mogućnost da Kijev igra neku ulogu u ovom terorističkom činu iako je odgovornost preuzela Islamska država. 

Indija i Kina, dva najbliža ruska saveznika, su izrazile sućut nakon sinoćnjeg napada.redsjednik Kine Xi Jinping je u izjavi objavljenoj putem državnih medija naglasio kako se "Kina protivi svim oblicima terorizma, snažno osuđuje teroristički napad i čvrsto podupire napore ruske vlade da zaštiti svoju nacionalnu sigurnost i stabilnost".  Interpol izjavio kako je spreman podržati istragu. Šef međunarodne policije, Jurgen Stock je osudio sinoćnji napad te je istaknuo kako će Interpol pružiti pomoć ruskim vlastima. 

VEZANI ČLANCI:

Sjedinjene Države jop u petak su objavile da imaju obavještajne podatke koji potvrđuju odgovornost Islamske države za smrtonosnu pucnjavu. Dužnosnici su rekli i da su Sjedinjene Države upozorile Rusiju posljednjih tjedana na mogućnost napada.  "Ranije ovog mjeseca, američka vlada je imala informacije o planiranom terorističkom napadu u Moskvi, koji bi mogao biti usmjeren na velika okupljanja, uključujući koncerte, što je potaknulo State Department da javno upozori Amerikance u Rusiji", rekla je glasnogovornica Vijeća za nacionalnu sigurnost Bijele kuće Adrienne Watson.

Tijek događaja iz minute u minutu pratite OVDJE.

Komentara 3

PR
pročistač
10:17 23.03.2024.

Izvedeno u režiji KGB-a.

Avatar Idler 3
Idler 3
10:27 23.03.2024.

Se su ih vlovili, zanimljivo. Uglavnom cijeli svjet se zgraža i suosjeća z nevinim žrtvami, a Putler more slobodno uvest diktaturu ! Ak sem nekaj ispustil - nadopunite.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije