Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GODINU DANA

Užas u Dalmaciji: Za spolno zlostavljanje dvojice dječaka majci i očuhu uvjetna kazna

Obiteljsko nasilje
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
05.03.2024.
u 12:47

I ona i očuh optužbe su negirali, a on je ustvrdio da su to izmislili bivši suprug i majka njegove sadašnje supruge

Jedan sud u Dalmaciji dodijelio je supružnicima uvjetnu kaznu od godinu dana uz rok kušnje od tri godine zbog povrede djetetovih prava i spolnog uznemiravanja dvojice dječaka koji imaju 10 ili manje godina. Sud je takvu presudu donio ustvrdivši da će kazna utjecati na okrivljenike, 42-godišnjeg muškarca i njegovu suprugu (35), kako više ne bi činili takva kaznena djela.

U spisima sa suda, u koje je uvid dobio 24sata, sudska vještakinja piše kako su dječaci zbog svega razvili anksioznost, posttraumatski stres, a postali su i zaokupljeni spolnošću. Majka je za spolno uznemiravanje svog supruga, očuha žrtava, znala, ali ništa nije učinila.

Dječacima je rekla da o tome ne pričaju, vrijeđala ih i udarala, a skrb o sinovima prepustila je svojim roditeljima. I ona i očuh optužbe su negirali, a on je ustvrdio da su to izmislili bivši suprug i majka njegove sadašnje supruge, koja se branila rekavši da nije imala nikakva saznanja o spolnom zlostavljanju.

Sudac je kao olakotnu okolnost naveo neosuđivanost okrivljenika, a presuda je donesena na temelju iskaza bivšeg supruga okrivljene, njene majke i sudske vještakinje. Okrivljenici moraju platiti svaki 518 eura sudskih troškova.

VIDEO Marija Kovačić iz Ludbrega dobila 500 identičnih pisama

Komentara 5

TA
takoje
13:20 05.03.2024.

olakotna okolnost nije osuđivan, što ne znači da nije činio i ranije pedofiliju...samo se, možda, ne zna, jaki su nam sudovi..ni pravde ni prava od njih

Avatar barba_arba
barba_arba
19:45 05.03.2024.

Kad na istu stranu vuku ” bivši suprug i majka njegove sadašnje supruge”- onda je stvar sasvim jasna.

Avatar rubinet
rubinet
17:02 05.03.2024.

Ako su krivi, a sud je donio takav pravorijek, tad mogu biti sretni .Dobili su sramotno blage kazne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije