Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HTIO ISPALITI RAKETU

Užas u Berlinu: Muškarac si raznio šaku pri korištenju pirotehnike

Ilustracija petarde
Borna Filic/PIXSELL/Ilustracija
31.12.2023.
u 13:21

Pirotehnička sredstva se za Novu godinu u Njemačkoj smiju koristiti samo posljednja tri dana u godini

Kako sve više ljudi uoči slavlja Nove godine počinje koristiti pirotehniku nesreće nisu rijetkost, čemu svjedoči i nesretni slučaj u Berlinu kada si je muškarac prilikom ispaljivanja rakete za vatromet raznio šaku. Kako je javila berlinska policija, 40-godišnjem muškarcu je signalna raketa koju je aktivirao na balkonu eksplodirala u šaci te je smjesta prevezen u bolnicu.

Ostala pirotehnička sredstva koje je imao kod sebe su zaplijenjena. Prema prvim saznanjima, u šaci mu je eksplodirala signalna raketa kategorije F4 koja se koristi samo u profesionalne svrhe te je dopuštena za upotrebu samo profesionalnim pirotehničarima.

Policija sada mora utvrditi je li 40-godišnjak posjedovao dozvolu za korištenje te kategorije pirotehnike. Potrošačka pirotehnička sredstva svrstana su u kategorije F2, F2 i F3. Pirotehnička sredstva se za Novu godinu u Njemačkoj smiju koristiti samo posljednja tri dana u godini.

Komentara 1

CH
chemica
14:22 31.12.2023.

Dok je on vrištao od užasa, začuo se i grohotan smijeh mnogobrojnih pasa i mačaka u susjedstvu. Ma evo, priznajem, izmamilo i meni osmijeh na lice. Nema urnebesnijeg od prirodne selekcije u akciji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije