Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MUČENJE ŽIVOTINJA

Užas kod Ozlja: Upucao susjedovog psa dok su vlasnici bili pored njega

Ilustracija za ilegalno posjedovanje vatrenog oružja i streljiva
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/2
28.11.2023.
u 11:02

Obzirom da je psa ubio iz vatrenog oružja, policija je 67-godišnjaku pretresla i kuću, a tamo su tek imali što vidjeti. Po bogatom arsenalu kojeg su zaplijenili, dalo bi se zaključiti da je riječ o lovcu

Što se motali po glavi 67-godišnjem Ozljaninu kada je podigao pušku i bez oklijevanja upucao susjedovog psa, teško da itko može dokučiti. Kako god taj postupak objasnio sudu, teško da će mu pomoći da dobije manju kaznu, obzirom da je tim činom počinio čak dva kaznena djela - Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom i Ubijanje i mučenje životinja.
Što se zapravo dogodilo. Prošle subote policija je pozvana u jedan zaseok na području Ozlja nakon što je muškarac ustrijelio susjedovog psa.

- Osumnjičeni muškarac 25. studenog u šumskom predjelu na području Ozlja, na udaljenosti od oko 100 metara od posljednje obiteljske kuće u naselju, hicem iz vatrenog oružja usmrtio je psa vlasništvo 39-godišnjakinje, a koja se u trenutku usmrćivanja psa nalazila zajedno sa 43-godišnjim muškarcem u neposrednoj blizini psa, na udaljenosti od oko 1,5 metara, čime je doveo u opasnost i njihove živote - naveli su u PU karlovačkoj. 

Obzirom da je psa ubio iz vatrenog oružja, policija je 67-godišnjaku pretresla i kuću, a tamo su tek imali što vidjeti. Po bogatom arsenalu kojeg su zaplijenili, dalo bi se zaključiti da je riječ o lovcu.

- Tijekom kriminalističkog istraživanja provedeno je više istražnih radnji, u sklopu kojeg su temeljem naloga Županijskog suda u Karlovcu obavljene i pretrage doma i drugih prostorija koje osumnjičeni muškarac koristi kao i pretraga automobila u vlasništvu osumnjičenog. Od osumnjičenog su tako oduzete četiri lovačke puške, lovački pištolj i 758 komada streljiva raznih kalibara koje je legalno posjedovao te 116 komada streljiva za koje nije posjedovao dozvolu - dodala je karlovačka policija. Kako bi utvrdili sve okolnosti ovog događaja, iz policije najavljuju da slijedi sekcija lešine psa te eventualna daljnja potrebna vještačenja.

POVEZANI ČLANCI:

Protiv osumnjičenog muškarca podnijet će kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom i Ubijanje i mučenje životinja, no sud će dobiti i optužni prijedlog na njegovo ime obzirom da se ogriješio o i Zakon o nabavi i posjedovanju oružja građana obzirom da za streljivo koje mu je nađeno, nije imao nikakve dozvole.

>> VIDEO Prizor za pamćenje: Ronioci snimili dupine u igri oko njihovog broda kod Šibenika

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar messerschmidt
messerschmidt
11:18 04.12.2023.

Da nije poznati brigadir, on je već to radio?

JA
Jadran666
07:25 29.11.2023.

Pucao je na psa pored kojeg je stajao čovjek, ovo je za zatvor!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije