Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cesta renovirana

Uz moslavačku "žilu kucavicu" napokon će se sigurnije živjeti

'                               '
''
25.10.2010.
u 06:45

Završetkom modernizacije dionice Popovača – Kutina omogućen je znatno brži gospodarski razvitak, a istodobno su uklonjene mnoge crne točke na cesti.

Ono što je bilo već najavljeno, napokon je i obavljeno – Moslavina je dobila 17 kilometara modernizirane prometnice od Popovače do Kutine. Radovi će sljedeće godine biti nastavljeni prema Novskoj. Budući da je riječ o jednoj od najopterećenijih prometnica u Hrvatskoj, koja nerijetko preuzima i promet s autoceste Zagreb – Bajakovo, njena će temeljita rekonstrukcija mnogo značiti za sigurnost prometa.

Svečano otvaranje te prometnice na kojoj su i dva kružna toka, a u koju je Sisačko-moslavačka županija uložila 45 milijuna kuna, održano je u Popovači.

– Njezina je obnova važna jer stvara i uvjete za brži gospodarski razvitak Moslavine i zapadne Slavonije, pa tako i cijele Sisačko-moslavačke županije. Također, bolja cesta omogućuje kvalitetniju vožnju, čime pridonosimo podizanju razine sigurnosti naših sugrađana – kazala je županica Marina Lovrić Merzel, koja je u društvu načelnika Općine Popovača Josipa Miškovića simbolično otvorila cestu.

Najavila je da će se za njena mandata izgraditi i dionica od Kutine do Novske te izgraditi osnovna škola i sportska dvorana u Popovači.

Obnovu prometnice pozdravio je i stanovnik Popovače Martin Valešić, koji je bio na otvaranju. Ipak, upozorio je na kvalitetu i način izvođenja radova.

– Mislim da je upitna kvaliteta radova jer je kolnik već krpan na više mjesta. Pri nastavku radova trebalo bi više paziti na prašinu na gradilištu, koja je mještanima uz cestu oštetila pročelje – upozorio je Martin Valešić.

Na putu prema Kutini kolona vozila zaustavila se u Repušnici, u kojoj je priređen doček uz moslavačko vino, kolače i druge specijalitete.

Pošto je dobrodošlicu gostima izrazio predsjednik MO Repušnica Ivan Bedić, kolona s desetak oldtimera nastavila je prema Kutini.

Ispred tamošnje robne kuće nazočnima su se obratili gradonačelnik Kutine Davor Žmegač, gradonačelnik Novske Antun Vidaković i predsjednik Općinskog vijeća Lipovljana Marijan Juran. U programu su sudjelovali KUD Repušnica i KUD Stjepan Šajnović Osekovo.

Moslavačka magistrala, kako se popularno naziva alternativni smjer uz autocestu od Zagreba prema Slavoniji, u Sisačko-moslavačkoj županiji duga je oko 70 kilometara. Već je prije modernizirana dionica od Velike Ludine do Popovače. U drugoj je etapi upravo modernizirana dionica Popovača-Voloder-Gračenica-Repušnica-Kutina u dužini 17 kilometara, u što je Sisačko-moslavačka županija uložila 45 milijuna kuna.

Radovima koji se nastavljaju na godinu još će se modernizirati dionice Kutina – Banova Jaruga od 11 kilometara i Banova Jaruga-Novska-Rajić-Borovac, duga 30 kilometara. Vrijednost je radova u tim dvjema dionicama oko 115 milijuna kuna.

Ključne riječi

Komentara 5

OB
-obrisani-
10:52 25.10.2010.

bas mi je zal... sto nisam mogao biti na otvaranju, Moslavina mi je uvjek bila.....

DU
Deleted user
12:38 25.10.2010.

Također, bolja cesta omogućuje kvalitetniju vožnju, čime pridonosimo podizanju razine sigurnosti naših sugrađana – kazala je županica Marina Lovrić Merzel. Što je sa cestom kojom dnevno prođe 100 kamiona dvosmjerno na širini od 4 metra ( minimalno treba 6 metaraa ) pa tako uništavaju sve što nije uništeno, kanale, propuste i privatnu imovimu. Kamioni prevoze teret oko 50 tona a ograničenje je 6 tona po osivini ( 5 osovina mkamion ), pretovar 40 do 50 posto. Koga briga, rupe do koljena, sugrađani kako kaže županica uništavaju svoja vozila vozeći slalom maximalno 20 km na sat pa nekad asfaltiranoj cesti a sada 90 posto makadam. Cesta je pravac Glina - Šibine - Buzeta i Glina - Šibine - Obljaj. Tamo ne žive sugrađani nego je to divljina u kojoj caruje bezakonje koje potiče i odobrava županija. Ta investicija se procjenjuje na 3 do 5 miliona koji su kap u moru prema novcu koji se investira za izgradnju autoceste Zagreb - Sisak koji se snabdjeva materijalom iz kamenoloma Buzeta i Obljaj.

KA
Kajgod
16:10 25.10.2010.

Eto... neki dan je govorila kako nema puno putnika na relaciji Sisak-Popovača i zato je dobro da imamo novu cestu prema Kutini, jer tamo je Moslavina više i okrenuta po pitanju apsolutno svih upravno pravnih poslova. No zanima me koliko puta će se ta cesta otvarati?!?! Od kada je prohodna, a to je već nekoliko mjeseci i njom prođe preko 3000 vozila, zašsto je otvorena teka sad? Pa ne bliže se već izbori valjda?! I stvarno mi već idu na živce! I mišković i ova njegova podvoruša....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije