Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROGNOZA ZA PONEDJELJAK

Uz kišu i oblake: Uskoro jača južina, očekuju se još više temperature

Kišno jutro u Splitu
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
1/3
19.02.2024.
u 07:07

U Hrvatskoj danas nisu izdana upozorenja DHMZ-a. Sutra će pak žuti Meteoalarm biti upaljen duž hrvatske obale, i to zbog vjetra s udarima od 75 km/h

Promjenjivo oblačno, prijepodne na jugu i istoku sunčanije, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za ovaj ponedjeljak. Mjestimice se očekuje i malo kiše, već prijepodne na sjevernom Jadranu te u Gorskom kotaru i Lici, a najavljeno je i kako će vjetar na kopnu biti većinom slab, na Jadranu slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, a na južnom dijelu jugo. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 11 i 16 °C.

U Hrvatskoj danas nisu izdana upozorenja DHMZ-a. Sutra će pak žuti Meteoalarm biti upaljen duž hrvatske obale, i to zbog vjetra s udarima od 75 km/h. HAK također nije izvijestio o nikakvim poteškoćama u kopnenom i pomorskom prometu, no upozoravaju da je mjestimice na cestama smanjena vidljivost zbog magle. 

>> FOTO Pogledajte kako je Zagreb izgledao prije 10 godina

Kišno jutro u Splitu
1/32

- Zastoji su povremeno na dionicama cesta gdje traju radovi te na gradskim prometnicama. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama - upozoravaju. 

Idućih dana očekuje se još toplije vrijeme, najavio je meteorolog Izidor Pelajić za HRT, pa će tako od četvrtka izostati i mjestimični mraz. 

POVEZANI ČLANCI:

- U utorak i srijedu na kopnu uglavnom suho, mirno i djelomice sunčano, a jutra samo lokalno s maglom i ponajprije u gorju slabim mrazom. U srijedu će zapuhati jugozapadnjak, najprije u višim predjelima, a s još izraženijom južinom prema četvrtku svugdje toplije, vjetrovitije i promjenjivije uz češću kišu u područjima blizu Jadrana - najavio je.

- Još kišovitije od četvrtka na Jadranu, gdje će puhati jugo. Do tada većinom sunčano, mirno ili sa slabom burom, u utorak i sjeverozapadnjakom, ponajviše na otocima. Oblačnije u utorak na jugu, gdje još ujutro može pasti malo kiše, a na sjevernom Jadranu potkraj srijede - prognozirao je.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije