Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lepoglava

Uz kače i purane u zbirci Dragutina Jamnića su i kvake

'25.05.2010., Lepoglava \\u0096 Omiljene teme izvornog umjetnika Dragutina Jamnica skulpture su u drvu velikih dimnezija. Photo: Ljiljana Risek/VLM'
'Ljiljana Risek/VLM'
25.05.2010.
u 15:10

– Delam ko črv u željezu – slikovito je svoj radni dan opisao lepoglavski izvorni umjetnik Dragutin Jamnić Dragec

– Delam ko črv u željezu – slikovito je svoj radni dan opisao lepoglavski izvorni umjetnik Dragutin Jamnić Dragec.

I doista, sam pogled na drvenu kuću u kojoj živi u Vesi Lepoglavskoj, "okićenu" puranima, kokotima, kačama, pticama, kornjačama i drugim animalnim motivima u drvu i fosilnom hrastu, te na atelijer ispunjen desecima završenih i započetih radova, odaje da domaćin svoj umjetnički život diše punim plućima. Pokazuje to i okoliš kuće, koji krase velike sakralne i druge skulpture.

- U zadnje vrijeme izlagao sam i nastupao u Šibeniku, Skradinu, Splitu, Varaždinu, Zagrebu, a sudjelovao sam i u Farmi Nove TV. Izradio sam od većih djela Krista u Međugorju, skulpturu neandertalca u orahovu panju za Hušnjakovo u Krapini pa zanimljivu drvenu bocu za vinsku kuću u Kutini – kaže Dragec Jamnić.

Otkriva da uskoro kani nabaviti staru hižu. Smjestit će je, kaže, u voćnjak i u njoj otvoriti umjetničku galeriju. Nije kazao hoće li u nju smjestiti i veliku zbirku starog alata i opreme, koju kao raritet čuva na tavanu. Stare kvake, ključevi i brave iz 1872., dlijeta, šrafštuki, nut- i falt-hoblice, primjerci su koje bi poželio svaki muzej.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije