Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Manjak hrane za ovce

Uvozna zamrznuta janjetina uništava hrvatsko ovčarstvo

'ovce_mas_pod_011210_Maja Sa'
''
01.12.2010.
u 17:08

Ne promijene li se uvjeti gospodarenja u 2011. godini, ovčar Ivan Kiš smanjit će stado na pola

SLATINA  - Ovčari pod Papukom, koji u Općini Voćin danas u stadima imaju više od 5000 ovaca, muku muče s prehranom svojih stada, a ni prodaja mesa im, zbog pada životnog standarda i nelojalne konkurencije, ne idu baš najbolje. 

Ovčar Ivan Kiš iz sela Mačkovca žali se što država dopušta uvoz zamrznute janjetine sumnjive kvalitete s Novog Zelanda, koja se u domaćim trgovačkim lancima prodaje po cijeni od 50 kuna za kilogram, a u isto vrijeme domaći ovčari nemaju kome prodati kvalitetu hrvatsku janjetinu po 35 do 40 kuna za kilogram. 

Ovčju vunu nitko ne otkupljuje, a ništa bolje ne ide ni s otkupom ovčjeg mlijeka. 

– Sada imam oko 550 komada ovaca, a ako se u 2011. godini ne poboljšaju uvjeti gospodarenja stado ću smanjiti na pola – kaže Ivan Kiš. 

Ključne riječi

Komentara 9

OT
on_the_fly
01:05 02.12.2010.

centri prodaju strano po 50 a oni ne mogu svoje po 40??? nije ni chudo da su chobani! LOL

VO
Vorosmart
17:34 01.12.2010.

Ali zato netko kupi dobru pinku na uvozu...

Avatar m_m
m_m
18:37 01.12.2010.

Pa šteli smo tržišnu ekonomiju! Kupi što jeftinije i prodaj što skuplje. Nije to provizija nego profit - mjerilo naše uspješnosti, \"demokracije\" i zapadne civilizacije! Postavili smo novac kao mjerilo svih stvari i sad opet ne valja!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije