Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA PRAVILA
Povratak na članak

Nezaposleni više neće morati ovo raditi na burzi

Ministarstvo rada i mirovinskog sustava pripremilo je niz novih pravilnika za nezaposlene

Komentari 7

DU
Deleted user
13:20 14.05.2017.

A sta ce onda ove na HZZ radit? Jednom san dosa u Sibeniku u 7h na salter otkad im je radno vrime pa se izderala na me jesan li bas mora u minut doc,moga san in dat bar 15 min. da kavu naprave..Isla ona ca napravit kavu i pustila me cekat.Tako se radi dok muzes narodne jasle.

VL
PA
pan-am
12:53 14.05.2017.

U Hrvatskoj je uvijek bilo posla tko hoće radit naći će ga .Problem je to što s tim novcem koji zaradiš nemreš niš napravit ,rad se slabo cijeni i normalno je da ljudi idu van ,nije i tamo bajno ali bolje je nego u Hr siguran sam. Što čovjek može napravit s 4500 kn ,ajmo reći to je 600 eura ,dok vani zaradi minimalno 1500 a cijene su niže nego kod nas ,da se razumijemo ne ubrajam pljuge ,izlaske itd to je vani luksuz ,govotimo o kućnim potrebštinama i hrani .Naša kupovna moć se ne može mjeriti s zapadom ,to je veliki problem a ne posao ,kojeg je isto teško naći .

VL
DU
Deleted user
13:10 14.05.2017.

ne zaposleni više neće morati ništa raditi u hrvatskoj jer ih neće biti,odselit će se što i rade,pljuc..

VL
SM
smrad
19:21 14.05.2017.

Sve osim bolesnih i starijih od 60 godina,potjerati sa burze.Posla na sve strane,samo je problem što se onda ne može spavati do 10 ujutro,pa kavica,filozofija itd....

VL
OS
osica
17:44 14.05.2017.

Bože moj kažete Zavod za zapošljavanje, pa koga su zaposlili osim čistaćica ? . Bila sam ne tako davno s jednom mlađom osobom u njihovom uredu. Ja sam bila samo slučajna pratnja . Na djelu pokazuju " da ništa ne ne zna, osim plaću primiti" . Što god smo pitali " mlada službenica se " digla sa stolca i odjurila pitati " neku veličinu iza paravana "... Nismo je vidjeli i tako dok se ova mlada "zaposlena očito preko veze i neososobljena za samostalan rad" dizala iopet sjedala zurila u računalo, nekoliko puta rekla "mislim, ali čekajte da pitam " vi , shvatite da je to moguće samo u Lijepoj.... i u nekom uredu za koga nitko ne odgovara. Kažete bay, bay jer s faksom i znanjem pet jezika u govoru i pismu i dugogodišnjim radnim iskustvom shvatite da oni zapošljavaju samo "čistaćice, viličare , zavarivače .. " a vi se za to ne biste prekvalificirali ni o njihovom trošku". I onda idete doma, i počnete se pakirati, jer u turističkoj zemlji da biste stavili svoje stručno znanje i znanje stranih jezika na tržište " treba vam veza " a vama se ga..i ... i za politiku niste " jer niste dovoljno stručni kao ovi "retuširani, pomlađeni dvadeset godina" koji nam se ovih dana smiješe s plakata . Imajte razumijevanja pa treba im još barem jedan mandat taman do mirovine.... i zato iskoristite mladi uskoro "praznik demokracije, da bi njima injihovoj djeci bilo dobro kao i do sada ili još i bolje. Zamislite tu dje cu imaju " svi su menadžeri, majko moja a vi ?. Ma

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.