Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA PRAVILA

Nezaposleni više neće morati ovo raditi na burzi

burza rada
Foto: Ilustracija: Davor Puklavec/PIXSELL
14.05.2017.
u 12:09

Ministarstvo rada i mirovinskog sustava pripremilo je niz novih pravilnika za nezaposlene

Ministarstvo rada i mirovinskog sustava pripremilo je niz novih pravilnika za nezaposlene. Nezaposlena osoba tako više neće morati voditi dnevnik traženja posla što mu je do sada bila jedna od zadaća kojom je dokazivao da aktivno traži posao. Također, ukida se i obaveza redovnog telefonskog javljanja savjetniku na burzi, piše Novi list

Sve to bit će u sklopu novog zakona o posredovanju pri zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti. No, iako se dnevnik ukida, nezaposlena osoba svog će savjetnika i dalje informirati o ishodima javljanja na slobodna radna mjesta. 

Jedna od novina koja je vezana uz preporuke Europske komisije zemljama članicama je jasnija aktivacija dugotrajno nezaposlenih osoba, odnosno onih koji su u evidentiranoj nezaposlenosti dulje od godinu dana.

Također, sezonski radnici koji s kontinenta sele u turistička središta ubuduće bi mogli imati bolji smještaj, a mijenjaju se i pravilnici o jednokratnoj pomoći i naknadi putnih i selidbenih troškova.  

Komentara 7

DU
Deleted user
13:20 14.05.2017.

A sta ce onda ove na HZZ radit? Jednom san dosa u Sibeniku u 7h na salter otkad im je radno vrime pa se izderala na me jesan li bas mora u minut doc,moga san in dat bar 15 min. da kavu naprave..Isla ona ca napravit kavu i pustila me cekat.Tako se radi dok muzes narodne jasle.

PA
pan-am
12:53 14.05.2017.

U Hrvatskoj je uvijek bilo posla tko hoće radit naći će ga .Problem je to što s tim novcem koji zaradiš nemreš niš napravit ,rad se slabo cijeni i normalno je da ljudi idu van ,nije i tamo bajno ali bolje je nego u Hr siguran sam. Što čovjek može napravit s 4500 kn ,ajmo reći to je 600 eura ,dok vani zaradi minimalno 1500 a cijene su niže nego kod nas ,da se razumijemo ne ubrajam pljuge ,izlaske itd to je vani luksuz ,govotimo o kućnim potrebštinama i hrani .Naša kupovna moć se ne može mjeriti s zapadom ,to je veliki problem a ne posao ,kojeg je isto teško naći .

DU
Deleted user
13:10 14.05.2017.

ne zaposleni više neće morati ništa raditi u hrvatskoj jer ih neće biti,odselit će se što i rade,pljuc..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije