Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVA PRESUDA EPPO-a U GRČKOJ

Uvjetno osuđen policajac koji je radio u izbjegličkom kampu i lažirao - troškove

No Headline - 16.06.2021.
LAURIE DIEFFEMBACQ/BELGA
07.11.2023.
u 08:42

Lažne račune koje je predavao tražeći naplatu, navodno je izdao hotel na Kosu na kojem je bio raspoređen

Policajac, zaposlen u izbjegličkom kampu osuđen je zbog prevare, što je prva presuda koja je u Grčkoj donesena po optužnicama koje je u toj zemlji podigao Ured europskog javnog tužitelja (EPPO). Sud u Ateni, policijskog poručnika proglasio je  krivim jer je lažirao potvrde kako bi naplatio putne troškove i troškove smještaja.

To se financiralo iz Fonda za unutarnju sigurnost, a radio je to, iako je znao da troškovi koje je naplaćivao nikada nisu napravljeni. Osuđen je uvjetno na 18 mjeseci zatvor uz rok kušnje od tri godine. Izrečena mu je i novčana kazna od 4000 eura. Inače, policajac je bio zaposlen u sklopu projekta "Osnaživanje policijskih službi ljudstvom za pružanje sigurnosnih usluga u prihvatno-identifikacijskim centrima Istočnoegejskih otoka“, koju financira EU.

Lažne račune koje je predavao tražeći naplatu, navodno je izdao hotel na Kosu na kojem je bio raspoređen. Prema optužnici, optuženik se teretio da je  lažni pečat i krivotvoreni potpis davatelja usluge. Krivotvoreni troškovi iznosili su 12.000 eura.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO U Našicama spalili 3 tone droge balkanskog kartela

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije