Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nepravomoćna presuda

Uvjetni zatvor majci koja je zbog sina napala učenicu

bjelovar
Damir Spehar/PIXSELL
30.09.2021.
u 12:32

Tijekom postupka pregledana je i videosnimka jednog od učenika koji je bio svjedok svađi i sukobu na ulici

Majka petero djece iz Bjelovara proglašena je krivom i nepravomoćno je osuđena na četiri mjeseca uvjetnog zatvora jer je fizički napala i zaprijetila malodobnoj učenici (15) zbog neriješenih ljubavnih odnosa s njezinim sinom (17).

Prema nepravomoćnoj presudi Općinskog suda, u veljači 2017. godine oko 13 sati u Bjelovaru, na nogostupu kod kafića, Sonja (40) najprije je fizički nasrnula na učenicu. Nakon što su učiteljice i ravnateljica škole spriječile daljnji napad, ratoborna majka zaprijetila je da na tome neće stati, nego da će je srediti. Majka se na suđenju branila riječima da je s učenicom tog dana samo htjela porazgovarati, ali ona ju je odgurnula s pločnika na cestu. Opovrgava da joj je prijetila. Tvrdi da je učenica dvije godine bila u vezi s njezinim sinom, a nakon prekida pričala je okolo da ju je sin silovao i da je zatrudnjela.

‘Htjela sam razgovarati’

– Mog sina to je sve pogodilo i prestao je ići u školu, a tog dana bila sam u školi kako bih potražila savjet što učiniti. No nisam prijetila učenici i nisam je napadala, htjela sam samo razgovarati – branila se majka na sudu. Malodobna učenica osmog razreda kaže kako se tog dana vraćala iz dvorane s tjelesnog kada je naletjela na Sonju. Odmah ju je napala, tvrdi.

– Vikala mi je da što glumim, da se godinu dana seksam s njezinim sinom i da ću ih sve uništiti pritom me držeći čvrsto za ruku. Kad nas je asistentica iz škole rastavila, krenula sam svojim putem, ali Sonja me sustigla i udarila ručnom torbicom po glavi. Kad sam joj odbacila torbicu, uhvatila me za kosu i počela čupati te pritom prijetila da će me srediti. Iz kafića je potom istrčala ravnateljica škole i maknula Sonju od mene, a pomogla joj je i jedna učiteljica – rekla je učenica tijekom istrage.

Dometnula je da je u ljubavnoj vezi sa Sonjinim sinom bila samo pet mjeseci, a budući da je on bio bezobrazan i bez razloga je vikao, vezu je, kaže, prekinula, što on nije htio prihvatiti pa je i nakon toga nazivao nju i njezine roditelje.

Učiteljica i ravnateljica škole tijekom suđenja također su potvrdile da su se Sonja i učenica tog dana naguravale i svađale te ih je ravnateljica koja se tamo zatekla rastavljala i sprečavala fizički napad i verbalni sukob.

84 sekunde snimke

Tijekom postupka pregledana je i videosnimka jednog od učenika koji je bio svjedok svađi i sukobu na ulici. Na snimci, koja traje 84 sekunde, vide se Sonja i učenica, njihovo međusobno ophođenje, kao i da je tom događaju bilo prisutno više osoba.

„Iz snimke nedvojbeno proizlazi da je žena prva fizički nasrnula na učenicu, kako je to ona opisala u svom iskazu, kao i dio opisa udaranja ručnom torbicom, njezin uzmak s ruksakom, zamahivanje nogom žene prema nozi učenice, njihova verbalna prepirka, u kojoj Sonja učenici govori o intimnim odnosima s njezinim sinom te učenica koja govori da se makne od nje. Vidi se i čupanje i povlačenje za kosu kada se učenica pokušala udaljiti u pravcu škole, što je bilo popraćeno i nastavkom verbalnog sukoba, te dolazak ravnateljice nogostupom uz kafić i uključivanje s nastojanjem da ih razdvoji“, zaključuje se u nepravomoćnoj presudi. 

 

>> Pogledajte i ovaj video: Harald Kopitz doveden pred suca istrage, određen mu je istražni zatvor

Ključne riječi

Komentara 2

MM
Mamina maza
12:36 30.09.2021.

Lude babe.

LI
liliZG
19:21 30.09.2021.

već vidim kak će taj njezin sinek , visiti na njenoj kiklji i sa 50, ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije