Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sisak

Utrka puževa: Pobjednik dobio glavicu salate

utrka puževa 10
Foto: Knjižnica Sisak
1/10
26.06.2020.
u 15:00

Korona je očito djelovala i na puževe jer su ove godine u lošijoj formi nego inače

Sisačka Narodna knjižnica i čitaonica uspješno je organizirala još jednu tradicionalnu utrku puževa. Inače se ova utrka održava tijekom proljeća, no zbog korone su je prebacili za kraj lipnja, što se izgleda i odrazilo u formi natjecatelja. Desetak mladih Siščana tako je iz svojih vrtova i s livada i šuma donijelo svoje favorite, koje su na trk mamili salatom.

„No, nije salata pomogla svima. Neki su natjecatelji doslovce prespavali utrku, a izgleda da im je izolacija zbog korone utjecala na formu jer su dosta sporiji bili ove godine nego inače“ – kazuju nam u sisačkoj knjižnici.

Pobjedu je tako odnio puž Ćiro Olega Grahovca koji je zadanu pravocrtnu stazu ispuzao za 17 minuta i 42 sekunde, ostvarivši uvjerljivu pobjedu. Drugo mjesto pripalo je Loliju koji je istu stazu pretrčao za 31,16 minuta, dok je treći bio puž Turbo s rezultatom od 45 minuta i dvije sekunde. Loli i Ćiro su iz Vinogradske ulice, a Turbo je stigao iz Centra grada.

Ćiro je za nagradu dobio prelijepu glavicu salate, a mali vlasnici diplome. Svi su najavili kako će natjecatelje do iduće godine pustiti u prirodu, a s treninzima tih ili nekih novih puževa početi na proljeće.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije