Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJEŽA JUTRA

Vrijeme se stabiliziralo, čekaju nas suhi i sunčani dani

Karlovac: Priroda uz rijeku Koranu u bojama proljeća
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/3
03.10.2022.
u 22:44

U prometu je nužan oprez zbog mjestimične magle, a na Jadranu u noći i ujutro zbog bure, na udare olujne.

Nakon što je rujan donio znatan pad temperatura i rekordne kiše, listopad je počeo stabilno, suho, pa čak i relativno toplo i sunčano. Temperatura zraka početkom novog mjeseca ostat će viša od prosječne za ovo doba godine, iako se ponegdje u gorju očekuju svježa jutra i slab mraz pri tlu. 

U utorak je na Jadranu moguća jaka bura i sjeverozapadni, mjestimice uz obalu jugozapadni vjetar, no temperature će uglavnom ostati iznad 20 stupnjeva Celzijevih. U Slavoniji, Baranji i Srijemu može pasti malo kiše, no i u tom najoblačnijem dijelu države očekuju se sunčani sati, piše HRT.

U središnjoj Hrvatskoj će zbog manje oblaka i slabog vjetra jutro biti osjetno svježije nego na istoku, a i magla će biti češća. U Zagorju je moguć i mraz, a najviša temperatura očekuje se oko 20 stupnjeva, dok se na Jadranu živa može popeti i do 23 stupnja, a u gorju ne bi trebala prelaziti 18. Ponegdje se jutarnja temperatura zraka na dva metra visine može spustiti i do 3 - 4 stupnja. 

U prometu je nužan oprez zbog mjestimične magle, a na Jadranu u noći i ujutro zbog bure, na udare olujne. More će zbog vjetra veći dio dana biti umjereno valovito, u noći i ujutro valovito. Temperatura mora zadržat će se oko 21 stupnja Celzijeva, pa će vjerojatno još biti i kupača.

U nastavku tjedna vjetar na Jadranu će oslabjeti, a diljem Hrvatske očekuju se stabilni, suhi i uglavnom sunčani dani sa svježim jutrima i mjestimičnom maglom.

VIDEO: Zagrepčani testirali vrećicu od 40 litara, evo koliko je vode u nju stalo

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije