Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Miroslav Šeparović
Povratak na članak

A kad je Ustavni sud srušio presudu, bio je “korumpiran”

I sudac Turudić ima pravo na pogrešku, ali zbog toga je izuzet iz ponovnog suđenja pa je, dakle, hrvatsko pravosuđe odradilo što treba

Komentari 64

PI
prava istina
08:31 12.11.2017.

Interesantna konstatacija kako sudac ima pravo pogriješiti. Po čemu onda vlakovođa, pilot, lijenik...ne bi imali pravo pogriješiti i ne odgovarati za namjerne pogreške? Dokle se ne ukine imunitet sucima dotle neće postojati ni pravo ni pravda. Razmislio bi sudac itekako o svojoj odluci,da ako će ona biti pobijena ili ima razloga da bude pobijena, ne može više obavljati sudačku funkciju.

VL
KO
koraknaprijed
08:53 12.11.2017.

Sve dok je Cvitan i Bajić na vrhu nema pravde ni pravosuđa.

VL
DU
Deleted user
08:46 12.11.2017.

Jedna pravosudna presuda?.. gdje ovaj živi? jel čuo sa rukovanje s prstičem u anus? ječ čuo za presudu Mačešiću kojem je sutkinja dala manje od zakonom propisane kazne, jel čuo za Hrvoja Žužića, sina hrvatske sutkinje, jel čuo za presudu Ivanu Primorcu, jel čuo za presudu Hrovatinčiću? Ovo su sve teška kaznena djela, osim rukovanja u anus koje je silovanje, ostala su UBOJSTVO.. svi ti su se izvukli, a ima ih sigurno još, koje novinari nisu objavili. A ono kaj je najgore od svega, je da niti jednu ovakvu presudu nije osudila struka, stručnjaci sa pravnog fakulteta i/ili slično. Jad i bijeda, kao i u svim drugim slojevima društva, tako je i sudstvo jad i bijeda. Političari - korumpirani, pravnici - korumpirani, doktori - korumpirani, profesori - korumpirani, policija - korumpirana, socijalana služba - korumpirnao, novinari - korumpirani... mogu navesti bio koje područje, bilo koji sloj društva svi smo korumpirani u svojoj domeni. Hrvati su nažalost narod koji vide trun u tuđem oku, a brvno u svome ne vide!!!!

VL
ZV
Zvjerko
08:15 12.11.2017.

Gospodine Šeparoviću, Ustavni sud u kojem se nalazi čovjek koji sa lažno predstavljao u jednoj banci i koji preko 20 godina nema hrabrosti riješiti pitanje pobačaja (zbog političkih posljedica) ne zaslužuje ništa više osim prezira.

VL
DU
Deleted user
08:11 12.11.2017.

Sudačka pogreška je slična pogrešci kirurga prilikom operacije sa kobnim posljedicama na cijeli sustav u kojem djeluje.

VL
AB
Abendblatt
09:12 12.11.2017.

Sve sto sam napisao Turudicu prije dosta vremena, sad se potvrdilo, In dubio proreo, Turudicu, ali toga nema u Kumroveckom pravu, jel tako Grbine, Milanovicu, Miljenicu, Bauce, Marasu, Bernardicu....????????????

VL
SX
sudbina x
09:30 12.11.2017.

Smatram da imam pravo postaviti pitanje...Zašto i tko nam to naređuje da nam glavni tužitelji budu Mladen Bajić i Dinko Cvitan...?Zašto nam srbi moraju krojiti pravdu...?Nitko nikada nije smjenio te ljude...zašto..? Tko ih i zašto štiti..?Zašto ne procesuiraju svoje sunarodnjakeke koji su radili stravične zločine nad Hrvatima? Nadam se da znamo tko su Bajići...?

VL
KR
krizevcifranc
09:41 12.11.2017.

Nije mi jasno zašto samo kriminalci i slični imaju pravo na pravdu, a mi ostali koji to nismo nemamo tu zadovoljštinu.

VL
PH
Petarstijena-HR
09:15 12.11.2017.

I ovo je poziv stranim veleposlanstvima da izvrše pritisak na RH te da daju organizacijsku, ljudsku, te svu tehničku i materijalnu pomoć za rješavanje alarmantnog stanja korupcije u HR sudstvu i pravosuđu.I ovom prilikom ih molimo da učine to u ime svih građana RH, jer bez snažnog pritiska iz vana RH će se raspasti i ući u rusku interesnu sferu...RH nije saslužila biti dio EU zbog ovakvog stanja u sudstvu i pravosuđu...

VL
AB
Abendblatt
09:09 12.11.2017.

Ovo sudjenje "pod sumnjom" bez dokaza je tipicno Partijsko jednoumlje u Reziji "pravnika" Milanovica, Miljenica Grbina i drugih jedno-jadnoumnika, nek sad plate troskove Arbitraze uz Pomoc Marasa, Bernardica i Bauka, ucenika Kumrovecke skole, jadni oni pokislo im perje.

VL
AR
aristip
08:50 12.11.2017.

Morališe lik koji je u Ustavni sud ušao čistom trgovinom HDZ-a i SDP-a !! Postoji velika vjerojatnost da bi arbitražna presuda bila u hrvatsku korist da Ustavni sud RH nije ukinuo pravomoćnu presudu Sanaderu i da Jakša Barbić nije prii donošenju arbitražne odluke glasao u korist MOL.-a. Toliko.

VL
Avatar grbadeva
grbadeva
08:20 12.11.2017.

čini mi se da se polako pretvaramo u hajduk gdje ulica vodi politiku i kroji sudbinu. Po mnogim pitanjima ekspresno se stvori atmosfera linča, iza svakog ćoška iskače poznata fraza, svi mi znamo, svi su oni isti i slično. Nikako da se naviknemo da postoji sustav. Sustav koji dakako nije savršen, nije niti blizu savršenosti i treba ga dograđivati, ali je u svakom slučaju bolji nego da odlučuje ulica.

VL
SN
Samo naprijed
09:07 12.11.2017.

Hrvatski mediji (većina) su postali rak rana našeg društva.

VL
SX
sudbina x
09:44 12.11.2017.

Zašto na čelu državnog tužitelja ne može biti <hrvat...?

VL
FN
Fr@njo
08:23 12.11.2017.

Ustavni sud u kojem sjedi osoba koja je pod laznim imenom bankario po Austriji, ili osoba koja ima strucnost , i to jedinu , strucnjakinja za tange, govori o sastavu tog suda.Doduse Ustavni sud zato nije kriv , nego oni bezmoralni panjevi na drugoj strani Markovog trga.

VL
Avatar wharonbibi228
wharonbibi228
11:32 12.11.2017.

Koji nije lopov?.............. Tudman, Šušak, Sanader, Pašalic, Hebrang, Njavro, Polancec, Kalmeta, Šuker, Šeks, Jarnjak, Škegro..... + Granic, Valentic, Radic, Mudrinic, Žužul, Dropulic, Kosorka, Bandic, Mateša.... + Mravak, Jurak, Barišic, Ježic; Bajic.... "zasluge" HDZ-a: 1. Dugogodišnji predsjednik stranke Sanader po sudovima...,ima..., ukrao desetke milijuna eura. - - -Jadranka Kosor desna ruka Afere: 1. FIMI MEDIA (cijeli HDZ financiran prljavim novcem...), 2. Brodosplit (ministar Vukelic ukrao 6 milja dolara), 3. Imostroj (Žužul krao pare), 4. HAC (nekoliko velikih afera u sektoru Kalmete od kojih je najveca bojanje tunela), 5. državni tajnik Bacic je nosio torbe pune novca u središnjicu, HDZ je izrucio Antu Gotovinu haaškom sudu, HDZ je koalirao sa Srbima i zbog HDZ-a zlocinac Stanimirovic sjedio u Saboru, Jadranka Kosor koja je 2008 govorila "kud ti dragi Ivo, tud i ja"...živi u stanu koji je otet jednoj obitelji, nezaposlenost se u mandatu HDZ-a popela do rekordno visokih brojki

VL
DU
Deleted user
09:29 12.11.2017.

Obožavam takovo farbanje naivnog pučanstva. Kao, jel vidite da je ustavni sud bio u pravu, a nitko neće reći da je u arbitraži, jedan naš stručnjak koji ima veze sa ustavnim sudom , "pomagao" u arbitraži, e sirotinjo (u intelektualnom smislu) i Bogu si teška.

VL
Avatar wharonbibi228
wharonbibi228
11:29 12.11.2017.

sve je po zakonu....ustavni sud mora reagirati.....................Afera HEP - 665 milijuna kuna. Afera Spice - 401 milijun kuna. Afera Hrvatska pošta - 280 milijuna kuna. Afera Fimi Media - 80 milijuna kuna. Afera Brodosplit - 28 milijuna kuna. Afera Ðakovštinaa - 27 milijuna kuna. Afera Hrvatske željeznice - 25 milijuna kuna. Afera Kamioni - 10 milijuna kuna. Afera HGK - 32 milijuna kuna. Afera PET ambalaža - 5 milijuna kuna. Afera HYPO banka - 140 milijuna kuna. Afera Planinska - 26 milijuna kuna. Afera HAC - 25 milijuna kuna. Afera INA-MOL - 2 milijarde kuna. Afera HEP-DIOKI - 18 milijuna kuna. Afera Podravka - 350 milijuna kuna. Afera Medikol - 230 milijuna kuna. Afera Suncani Hvar - 570 milijuna kuna. Afera Kamen Ingrad - 60 milijuna kuna. Afera Jadranska Banka - 17 milijuna kuna. Afera Croatia Leasing - 17 milijuna kuna. Afera Imostroj - 6 milijuna kuna. Afera VŽ otpad - 220 milijuna kuna. Afera Salonit 100 milijuna kuna. Afera Shimadzu - 200 milijuna kuna. Afera Slavonska banka - 150 milijuna kuna. Afera blindirani BMW - 5 milijuna kuna. Afera Belupo - 35 milijuna kuna. Afera Pfizer - 900.000 kuna. Afera Hipokrat. Afera........... Fond za zaštitu okoliša - 5 milijuna kuna. Pretvorba i privatizacija. Ratno profiterstvo.........

VL
CH
chanchir
12:31 12.11.2017.

covjek postavljen od HDZ-a da radi u ustavnom sudu.pa mu izvolite virovat,uhljeb par exellence

VL
DU
Deleted user
13:40 12.11.2017.

sve su to odradili tako da se spasi hdz-što Hrvatska gubi ugled nebitno sve samo da hdz ostane na vlasti i mito i korupcija su normalna stvar -prdoljak se sakrio pod njihove skute

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.