Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karlovački učenici u štrajku

'Ustajemo se u pet ili šest, a doma smo u 20 sati. Tako više ne može'

medicinska škola,štrajk,karlovac
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
1/4
13.11.2013.
u 16:39

Neka nam drugačije organiziraju raspored da nama ili barem sljedećim generacijama bude malo lakše, poručili su učenici trećih i četvrtih razreda Medicinske škole Karlovac, koji su podržali kolege medicinare iz Slavonskog Broda.

Ustajemo se u pet ili šest da bismo u sedam sati stigli na praksu. Traje do 10.30. Onda nam u 14 počinje nastava i nema nas kod kuće prije 20. Tako svaki dan. To je stvarno naporno. Sada imamo tri puta više praktične nastave koje u tri godine odradimo čak 4600 sati. Uveli su nam bespotrebne predmete, kao što su administrativna praksa i zakoni, a ukinuli kliniku i kirurgiju. Neka nam drugačije organiziraju raspored da nama ili barem sljedećim generacijama bude malo lakše - poručili su učenici trećih i četvrtih razreda Medicinske škole Karlovac, koji su podržali kolege medicinare iz Slavonskog Broda.

Iako je popodnevna smjena planirala odmah krenuti u štrajk, nakon razgovora predstavnika razreda s ravnateljicom, dogovoreno je da se danas (četvrtak) održi novi sastanak. Na njemu bi pak trebalo biti usuglašeno na koji će se način karlovački srednjoškolci, točnije 298 učenika te škole boriti za svoja prava.

- Praksa se ne može drugačije organizirati nego od 7 do 10 sati ujutro kada traje njega bolesnika. Činjenica je da imaju veliki broj sati praktične nastave, ali riječ je o petogodišnjem programu. Poštujem njihov stav i mišljenje, ali smatram da štrajk nije pravi put. Neka njihova borba za prava bude dostojna zanimanja budućih zdravstvenih djelatnika. Ako žele podržati učenike u Slavonskom Brodu neka se očituju pismenim putem. Međutim, nastava se mora održavati - poručila je ravnateljica Medicinske škole Karlovac Jasminka Štajcer.

Dodaje da bi u cilju rasterećenja učenika najbolje bilo organizirati nastavu u jednoj smjeni. No, to je nemoguće bez dogradnja škole. To se planira već nekoliko godina, ali dugo je trajao proces otkupa zemljišta u vlasništvu susjedne Opće bolnice Karlovac. To je napokon riješeno, a Karlovačka županija, svjesna problema manjka prostora sufinancira Studiju izvodljivosti dogradnje kata čime bi Medicinska škola Karlovac dobila neophodne kvadrate za još kvalitetniju nastavu.

>>Brodski učenici u četvrtak prekidaju štrajk?

Komentara 1

Avatar messerschmidt
messerschmidt
12:41 14.11.2013.

Preživjet ćete.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije