Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teško i djelatnicima i pacijentima

Usred toplinskog vala, najveća hrvatska bolnica već četiri dana nema klime: 'Došlo je do kvara'

Zgrada Kliničkog bolničkog centra Zagreb  - Rebro
Davor Puklavec/PIXSELL
18.07.2023.
u 23:36

Danas u popodnevnim satima počeo je strujiti hladniji zrak i tijekom noći će klime proraditi u potpunosti, kazao je dr. Milivoj Novak

Glavna zgrada KBC-a Zagreb i operacijski blok posljednja četiri dana nisu imali klimatizaciju. Kako je za Jutarnji list potvrdio prim. dr. Milivoj Novak, pomoćnik ravnatelja za kvalitetu zdravstvene zaštite i nadzor, za sve je kriv kvar. "Početkom vikenda došlo je do kvara apsorbera na sustavu za hlađenje. Taj sustav održava HEP, te su odmah po uočenom kvaru pozvane hitne intervencije", rekao je. Kvar je veći pa se na otklanjanju radi već četvrti dan.

"Danas u popodnevnim satima počeo je strujiti hladniji zrak i tijekom noći će klime proraditi u potpunosti", kazao je Novak i dodao da je proteklih dana bilo teško i pacijentima i djelatnicima.

VEZANI ČLANCI:

"Temperature u nekim sobama su sigurno bile i do 29 stupnjeva. Na žalost, do kvara je došlo upravo u vrijeme toplinskog vala. Inače, vikendom nema elektivnih zahvata, tako da su se preko vikenda odrađivale samo hitne operacije, što je olakšavalo stvar barem u operacijskom bloku", rekao je jedan liječnik

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije