Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EPIDEMIOLOŠKI SIGURNA ZONA

Uspjeh za Hrvatsku: Samo je jedna europska regija ostala u 'zelenom' i nalazi se kod nas

Mapa Europe o koronavirusu
Foto: Diplomatie.belgium.be
14.10.2020.
u 19:48

Naime, prije nekoliko dana je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac rekao kako nema tajne uspjeha, ali da u županiji imaju sustav koje je vrlo kompetentan te da imaju ljude koji neprestano rade i prate gdje se virus širi.

Belgijsko savezno ministarstvo vanjskih poslova objavilo je ažurirani popis zemalja po zonama s obzirom na njihovu epidemiološku situaciju. Naime, na stranici se mogu pronaći detaljne informacije i karta koja prikazuje kakvo je stanje u pojedinoj državi. 

Ono što je posebno zanimljivo jest da je na karti Europe jedino Istra označena zelenom bojom koja predstavlja mogućnost putovanja bez ikakvih ograničenja. 

Sve ostale države označene su crvenom bojom (koja označava nemogućnost putovanja) i narančastom bojom (može se putovati uz dodatan oprez). Također, povratak iz crvenih područja podrazumijeva testiranje i karantenu, a iz ostalih ne. 

Foto: Diplomatie.belgium.be

Naime, klikom na Istru prikazuje se prozorčić na kojemu piše kako je putovanje u to područje dozvoljeno bez ikakvih ograničenja. Isto tako, navodi se kako po povratku u Belgiju nije potreban COVID negativan test, ali ni karantena. 

Već nekoliko dana se piše o tome kako Istra uspijeva imati tako mali broj novooboljelih.

Naime, prije nekoliko dana je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac rekao kako nema tajne uspjeha, ali da u županiji imaju sustav koje je vrlo kompetentan te da imaju ljude koji neprestano rade i prate gdje se virus širi.

VIDEO: Mogu li se simptomi koronavirusa pojaviti i odmah nestati?

 

Ključne riječi

Komentara 17

Avatar Payback
Payback
21:08 14.10.2020.

Dobro da se to sad bude oznacavalo korektno po administrativnim jeinicama drzava. A ne kao sto su to cinili vlasti Austrije i Slovenije. Doduse, "jako su daleko, pa nisu skuzili"...ali dolazi zima...pa cemo vidjeti tko ce doci na skijanje

PA
Pazin
21:00 14.10.2020.

pokušat ću preduhitriti "teoretičare": Istra testira isto koliko i ostatak Hrvatske, dio istarskih testova se odrađuje i u Zagrebu kao i svi ostali!

GE
genadij
21:07 14.10.2020.

Ovakva grafika sa jarkim bojama je samo još jedan doprinos korona histeiji. Preživeli smo i svinjske i ptičje, pa bumo i ovu bedastoću.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije