Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ostojić obećao

'Uskoro ćemo skratiti liste čekanja na terapije nakon operacija'

rajko ostojić
Michael Palijan/VLM
18.07.2012.
u 13:39

U rujnu i listopadu mrežu postelja u toplicama znatno ćemo promijeniti jer su naš prvi posao pacijenti, obećao je Ostojić

Zakonskim promjenama koje planiramo napraviti u posljednjem kvartalu ove godine dozvolit ćemo da i gradovi budu osnivači i vlasnici zdravstvenih ustanova, a vidim da bi to moglo dobro funkcionirati na primjeru dobre suradnje koju ostvaruju Grad Daruvar i Daruvarske toplice, gdje je Daruvar omogućio da te toplice postanu članice prestižnoga kluba europskih gradova s liječenjem termalnim vodama – kazao je boraveći danas u Daruvaru ministar zdravlja Rajko Ostojić.

Iako je, obišavši Dom zdravlja, Hitnu pomoć, Termalni vodeni park i Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju Daruvarskih toplica, ostao zadivljen, posebice radom potonje, ipak se nameće pitanje lista čekanja, gdje neki pacijenti, primjerice nakon operacije kukova, moraju čekati i do šest mjeseci na terapije i rehabilitaciju i u tim toplicama.

– To je posljedica činjenice što je zadnjih nekoliko mjeseci u Lovranu i Šalati operiran veći broj pacijenata od uobičajenog, pa je došlo do uskog grla čekanja u toplice. Ortopedi su postali žrtve vlastitog uspjeha. No, u rujnu i listopadu ćemo mrežu postelja u toplicama značajno promijeniti, jer su naš prvi posao pacijenti – obećao je Ostojić. Ministar je obećao da će u roku od najviše 80 dana ministarstvo putem javnog natječaja nabaviti inače vrlo skupi vest aparat za dva mlada daruvarska pacijenta koji boluju od cistične fibroze.

Nakon posljednje promjene mreže ustanova hitne medicine, Grubišno Polje je ostao jedini grad u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji koji ima samo Tim 2, odnosno ekipu tehničara. Na pitanje treba li i taj grad dobiti i kada bi mogao dobiti Tim 1, Ostojić je rekao da je Grubišno Polje teritorijalno ipak bliže Virovitici, negoli Bjelovaru kao centru županije, pa će ministarstvo na tom tragu u procesu regionalizacije svih zdravstvenih ustanova itekako voditi računa o Grubišnom Polju.

Komentara 5

PR
promill
14:04 18.07.2012.

Uskoro! Obećao! Sve same licemjerne nebuloze! Uskoro valjda znači kad poumiremo, a obećao drek na šibici! Nemilosrdni gadovi!

UK
Ugo Kajvez
14:43 18.07.2012.

Da, da, ...... kao za jednostavnu operaciju mrene gdje se čeka po godinu dana i više u zagrebačkim bolnicama .........

CH
chemica
14:44 18.07.2012.

Lošiji od onog s čudnom glavurdom "koji ništa ne zna" ne može biti. Bivši član komunističke partije JUGOSLAVIJE i novokomponovani domoljub i vjernik. Ne, takve ne možeš "nadmašiti". U zlu, naravno. Tu im nema premca. Zato nam je i domovina u ovakvom "prekrasnom" stanju. Na dnu dna. Sva sreća da nam lošije ne može biti, bar dok se HDZ opet ne vrati na vlast.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije