Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar Bošnjaković:

Uskoro bolji uvjeti rada na hrvatskim sudovima

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/13
18.09.2018.
u 17:18

Cilj projekta je postići uštede u proračunskoj energiji za grijanje od skoro 80 posto i primarnoj energiji od skoro 90 posto, osuvremeniti izgled zgrade i povećati kvalitetu života

Važno je da suci i službenici koji rade u sudovima imaju dobre uvjete za rad i da građani budu zadovoljni. To je ono što pokušavano uraditi i drugdje u Hrvatskoj - rekao je ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković prilikom svečane dodjele bespovratnih sredstava za projekt energetske obnove zgrade Općinskog suda u Slavonskom Brodu.

On je istaknuo kako su u proteklih godinu dana napravljeni veliki iskoraci na tom planu, pa se tako upravo uređuje sud u Dubrovniku, a uredit će se i sudovi u Splitu, Šibeniku, Zadru i Bjelovaru.

- U dosta tih projekata participiraju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. U Zagrebu također tražimo izvore financiranja za Općinski i građanski sud, najveći sud u Hrvatskoj. Tome treba pridodati i mjere koje provodimo vezano za digitalizaciju i uvođenje modernih tehnologija u sudove – dodao je Bošnjaković.

U energetsku obnovu zgrade brodskog suda izgrađene 1974. godine bit će uloženo 10 milijuna kuna, a otvorenje se očekuje krajem 2019. ili početkom 2020. godine. Cilj projekta je postići uštede u proračunskoj energiji za grijanje od skoro 80 posto i primarnoj energiji od skoro 90 posto, osuvremeniti izgled zgrade i povećati kvalitetu života.

Potpredsjednik Vlade RH i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar rekao je kako je u projekte energetske učinkovitosti uloženo oko 2,3 milijarde kuna i kako ta sredstva koriste mnoge male općine, gradovi i županije, a ovo je, dodao je, svijetli primjer kako i država može osigurati bolje uvjete za svoje djelatnike.

On je istaknuo kako se u sklopu energetske učinkovitosti očekuje još 150 milijuna eura za javne zgrade i 100 milijuna eura za višestambene zgrade i obiteljske kuće.

>> Pogledajte intervju s ministricom Divjak o eksperimentalnoj reformi obrazovanja

Komentara 6

CI
cicibela
17:28 18.09.2018.

Zar ste pronašli neke nove suce koji nisu služili i komunističkom režimu?

ST
stefj
17:45 18.09.2018.

He, he, pa nije bez veze Hrvatska zemlja s najviše sudaca po stanovniku u EU, a istovremeno i s najviše neriješenih slučajeva po sucu... Evo, budući da tako dugo rade i pomno istražuju slučajeve, sad će im biti i toplije i imat će ljepšu fasadu...

DS
ds
17:55 18.09.2018.

Uvjeti ce olaksati sudackom sljamu lagodniji rad,ali postenje,tu pomocii nema.Prvosdje je gora krim organizacija od Cosa nostre.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije