Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ratni zločini

Bošnjaković i Božinović odgovorili Penavi: podignuti optužni prijedlozi za Ovčaru, Sisak, Manjaču, Široku Kulu...

08.09.2018.
u 16:56

Policija vrlo ozbiljno radi na tim predmetima i to je jadan od prioriteta, kazao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Mi u okviru Ministarstva pravosuđa niti procesuiramo niti odlučujemo, mi stvaramo uvjete za bolji rad pravosuđa", izjavio je ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, komentirajući prozivke gradonačelnika Vukovara Ivana Penave zbog neriješavanja ratnih zločina i pitanja nestalih. 

- Bolji uvjeti se očitavaju u tome da stvaramo bolju kadrovsku bazu, bolju materijalnu opremljenost naših tijela, a rezultat su bolji rad sudova, izjavio je Bošnjaković nakon svečane sjednice Općinskog vijeća općine Rugvica.

Upitan da navodno postoje dokazi o zločinima, ali da se ništa ne poduzima, Bošnjaković je rekao da o dokazima u konkretnim predmetima ne može govoriti.

Penava je danas pozvao sve građane Vukovara i cijelu hrvatsku javnost na mirni prosvjed protiv sramotne šutnje institucija hrvatskog društva, odnosno činjenice da ni nakon 27 godina od stradanja počinitelji ratnih zločina nisu procesuirani.

- Mišljenja sam da su neki stavovi iznad politike, a neke vrijednosti iznad stranačke stege. Stoga je nakon gotovo 10.000 dana šutnje vrijeme da zajedno postavimo jasne rokove institucijama poput Ministarstva pravosuđa, Glavnog državnog odvjetnika, sigurnosno-obavještajnih službi i MUP-a da procesuiraju odgovorne za zločine na svim razinama ili da svoje mjesto ustupe onima koji su to kadri učiniti, poručio je Penava.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović naglasio je pak kako je glavni ravnatelj policije u veljači ove godine osnovao posebnu radnu skupinu za ratne zločine s ciljem analiziranja svih kriminalističkih istraživanja i sudskih postupaka.

- Dva mjeseca nakon osnivanja podignuta je kaznena prijava, optužnica, za slučaj Ovčara. U posljednje vrijeme su podignuti i optužni prijedlozi i kada su u pitanju napad na Banske dvore, Sisak, Manjača, Široka Kula....tako da policija vrlo ozbiljno radi na tim predmetima i to je jadan od prioriteta, kazao je Božinović.

 Božinović je komentirao i stanje na hrvatskim granicama naglasivši da policija kontrolira situaciju i dobro radi svoj posao.

- Iza činjenice da je Hrvatska sigurna turistička destinacija stoji predan 24-satni rad hrvatske policije, kazao je ministar.

 

>> Pogledajte što pulski gradonačelnik Boris Miletić o dolasku Margrethe Vestager

>> 

Komentara 17

AG
Agricola
18:09 08.09.2018.

Danas i sutra navršava se 25 godina od zločina u Grabovici kad su muslimanski teroristi upali u selo u njihovoj dubini, u kojem su bili sami hrvatski civili i nije bilo nijednog vojnika, i ubili 33 hrvatska civila. Ubili sui su djevojčicu od nepune 4 godine u majčinom naručju, i ta curica se zvala Mladenka Zadro. Osim toga, jednog mušakrca su pribili na križ i ispred njega mu silovali ženu a njega potom ubili. Jednom su otkinuli glavu i nabili je na kolac. Pitam ja vas tko će za te zločine odgovarati? Ako dižete optužne prijedloge za Manjaču dignite i za ovo, jer ubijani su hrvatski državljani i to samo zato što su Hrvati, nenaoružani civili koji nikom nisu bili prijetnja. Ujedno, to je najstrašniji i najmasovniji zločin nad civilima u čitavom muslimansko-hrvatskom građanskom ratu u BiH i to se mora sankcionirati!

PR
prajdali100
19:33 08.09.2018.

Penava budi ozbiljan.Pa pogledaj što radi Pupovac i društvo !!! Što pišu novine, što rade portali, posebno Index, i nitko ništa.Užas na koji nema reakcije !!! A tek " informativni " program HRT !!!!!

DU
Deleted user
18:50 08.09.2018.

Pupovac drzi Plenkovića za ja... pa prema tome jos jedan igrokaz u režiji HDZ a.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije