Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Namještanje zapošljavanja

USKOK-ova akcija u Kopačkom ritu: Trojici određen istražni zatvor

Tomislav Bogdanović
Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL
1/3
13.06.2019.
u 19:20

Predistražnim je radnjama bio obuhvaćen i jedan općinski načelnik iz Baranje, no on se u zahtjevu za otvaranje istrage više ne spominje

Velika USKOK-ova akcija s 11 osumnjičenih rezultirala je određivanjem istražnog zatvora za ravnatelja Parka prirode Kopački rit Tomislava Bogdanovića, policajca D. P. i višeg ribarskog inspektora D. T. Bogdanovića se sumnjiči za namještanje zapošljavanja u Kopačkom ritu, kao i da je zaposlio svoga nećaka u Nacionalnom parku Brijuni bez javnog natječaja, a drugu dvojicu za zataškavanje krivolova. Ribarskog inspektora se, navodno, sumnjiči za papriku u vrijednosti 100 kuna te nekoliko kilograma ribe.

– Nema činjenične povezanosti između Tomislava Bogdanovića i ostalih osumnjičenika, a zašto su onda uopće obuhvaćeni istim postupkom, to treba pitati USKOK. Nadamo se da će svjedoci biti što prije ispitani kako bi moj branjenik mogao izići na slobodu – rekla nam je odvjetnica Sanda Pašuld.

USKOK je, podsjetimo, istragu otvorio protiv Bogdanovića, ravnatelja Nacionalnog parka Brijuni Marna Milotića, protiv trojice policajaca iz PU osječko-baranjske, jednog višeg ribarskog inspektora, lovnika LD-a iz Kneževih Vinograda te tri osobe koje se sumnjiči za krivolov. Među osumnjičenim je policajcima i jedna žena. Što se krivolova i šverca tiče, u istražnom zahtjevu, doznajemo, ne stoji ni precizna količina ni vrsta ulovljene divljači i ribe, već “neutvrđena količina paprike, ribe i ogrjevnog drva”. Predistražnim je radnjama bio obuhvaćen i jedan općinski načelnik iz Baranje, no on se u zahtjevu za otvaranje istrage više ne spominje.

Komentara 1

Avatar Dumen
Dumen
08:16 14.06.2019.

Na svim nivoima isto

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije