Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Proširena istraga

USKOK optužuje Merzel da je dobila 100.000 eura mita. Ona tvrdi: Nema dokaza

Marina Lovrić Merzel
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
21.07.2014.
u 18:39

Sumnja 
Lovrić je, navodno, Žužiću pogodovala u preuzimanju Cesta Sisak

USKOK je proširio istragu protiv županice Marine Lovrić Merzel (51), a u ovom proširenju je “zakačio” i poznatog velikogoričkog tajkuna i poduzetnika Željka Žužića (56) te nećaka Marine Lovrić Merzel Dalibora Rožankovića (35). Njih se tereti za počinjenje kaznenih djela primanja i davanja mita te pranja novca.

Izrazito vrijedan šljunak

USKOK sumnja da je županica od Željka Žužića tražila i dobila 100.000 eura mita kako bi mu omogućila stjecanje većinskog udjela u tvrtki Ceste Sisak, a tim je novcem kupila i opremila stan u Zadru, koji je formalno upisala u vlasništvo svome nećaku. Kako je USKOK objavio, sumnja se da je županica 2011. godine, nakon što je Županijska skupština donijela odluku o prodaji 57,33 % poslovnih udjela Županije u društvu Ceste Sisak, od Željka Žužića, kao stvarnog vlasnika trgovačkog društva IGM Turopolje, zainteresiranog za stjecanje tih udjela, zatražila da joj isplati 100.000 eura mita kako bi toj tvrtki omogućila kupnju. Nakon što joj je Ž. Žužić predao traženi iznos, županica je, izmjenom dogovorenih uvjeta ugovora, osigurala zaključenje ugovora o prodaji poslovnih udjela tvrtki IGM Turopolje. Žužić je udjele platio 20 milijuna kuna jer je Deloitte procijenio da imovina Cesta Sisak vrijedi 40 milijuna kuna. No, pri tome je zanemarena dodatna tvrdnja istog konzultanta kako Ceste Sisak u šljunčari, kod Lekenika, posjeduju kvalitetan šljunak vrijedan sto milijuna kuna. Za onih 100.000 eura mita, tvrdi USKOK, županica je 2012. sa svojim nećakom Daliborom Rožankovićem, koji je znao da je novac stečen kaznenim djelom, dogovorila da će na njegovo ime kupiti te formalno upisati nekretninu u Zadru koje će stvarna vlasnica biti županica.

Formalni vlasnik nećak

Tako je ona za 680.074,65 kuna kupila stan u Zadru površine 85,40 kvadrata, formalni vlasnik kojega je njen nećak, a preostalim iznosom platila je unutarnje uređenje stana.

Županičin odvjetnik Berislav Živković rekao je kako do objave DORH-a njezina klijentica nije bila upoznata s proširenjem istrage

– Ona negira obje točke i smatra kako ne postoje dokazi za to, što ćemo i u postupku pokazati. Stječe se dojam da su ovakve objave tempirane jer smo u četvrtak imali ročište na izvanraspravnom vijeću, vezano uz produženje pritvora, a ova odluka ima nadnevak od petka. A upravo danas smo uputili i žalbu na produljenje pritvora, rekao je jučer Živković.

>>Merzel osumnjičena da je uzela mito od 100.000 eura i kupila stan na nećakovo ime

Komentara 35

ML
m.l
19:31 21.07.2014.

a to pak nisam razumio, primila mito ali bez dokaza..... a od kada se mito prima sa vidljivim dokazima ..... sakrila je dokaze ! nadam se da ce tužitelji biti mudri i pronaći sve potrebne dokaze

BU
Bulaba
19:48 21.07.2014.

Ne treba ni biti dokaza, drugarice Žarka, dovoljno je postojanje nesrazmjera prihoda i imovine. :)

19
1995josip
20:30 21.07.2014.

Sve su to kumovi i prijateljice Meskana , a on je antifašista ! Ma dajte molim vas , znala je govoriti Marina kumica Slavka Linića , to se njoj malo omaknulo i odmah je strpaju u zatvor . Bome je je Žužić zapjevao a mogao bi i Meskan nešto objasniti !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije