Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nagrada

Uručena priznanja za volontere godine Grada Siska

Međunarodni dan volontera
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/9
04.12.2015.
u 14:12

Uz Zvonka Rožankovića volonteri godine Grada Siska su i Sonja Jurković, Slavica Voloder, Matea Vipotnik, Elvis Salešević, Žana Dedić, Marija Trajanov i Samanta Livačić

- Kad sam otišao u mirovinu nisam znao što bih sa sobom. Prolazio sam kraj bolnice često jer tamo stanujem i počeo sam uređivati okoliš. To me je ispunjavalo i sada se rado odazovem svakoj sličnoj akciji – kazuje Zvonko Rožanković, dobitnik jednog od osam priznanja za volontere godine Grada Siska.

Njega je za ovu nagradu, koju Grad Sisak dodjeljuje već sedmu godinu zaredom uz međunarodni dan volontera, kandidirao ravnatelj sisačke bolnice dr. Miroslav Dubovečak.

Uz Zvonka Rožankovića volonteri godine Grada Siska su i Sonja Jurković, Slavica Voloder, Matea Vipotnik, Elvis Salešević, Žana Dedić, Marija Trajanov i Samanta Livačić. Svi su oni istaknuti volonteri u udrugama civilnog društva, a dvoje od njih pomagali su i prilikom vala izbjeglica u Hrvatsku.

Elvis Salešević bio je u Opatovcu predstavnik crvenog križa Sisak, dok je Samanta Levačić, volonterka Udruge Naša djeca Sisak, 12 dana boravila u Opatovcu pomažući izbjeglicama, a povratkom u Sisak nastavila je prikupljati pomoć u odjeći za dojenčad koja dolaze u Slavonski Brod.

- Srce Vam je puno kada vidite osmijeh na licima djece u Opatovcu. Ne treba Vam nikakva druga nagrada za tako nešto – rekla je Samanta.

Grad Sisak prihvatio je inicijativu Agencije lokalne demokracije Sisak te je u kolovozu ove godine izrađena i Volonterska politika grada Siska koju je usvojilo i Gradsko vijeće. Ona definira smjernice i preporuke za promociju i unaprjeđenje volontiranja na području Siska. 

>> Trebaju li vijećnici biti volonteri ili se s honorarom više trude za svoj kvart? 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije