Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Javni radovi

Uređivat će zelene površine i pomagati doma starim ljudima

'Varazdin 22. 10. 2009., Bednja Radnici ciste staro groblje u Bednji koje je tijekom tri desetljeca bilo zaraslo u sumu i sikaru. PHOTO:  Ljiljana Risek'
'Photoshop'
15.03.2010.
u 17:25

Tim programom javnih radova olakšava se materijalna situacija devet obitelji čiji članovi dulje vrijeme nisu uspjeli pronaći nikakav posao

Čišćenje ulica i cesta nakon što se otopio snijeg, iza kojeg su ostale velike količine rasipanog šljunka, uređenje perivoja oko dvorca u kojemu je smještena Bolnica za plućne bolesti i tuberkulozu, gradnja i uređivanje novih općinskih prostora - sve to samo je dio poslova koje će u Klenovniku obavljati devet radnika zaposlenih temeljem programa javnih radova.

Klenovnik je među mjestima koja u ovoj kalendarskoj godini prva u Varaždinskoj županiji startaju s programom javnih radova. Time se ublažuje teška materijalna situaciju devet obitelji, čiji članovi dosad nisu mogli naći posao.

Među njima su i tri radnika koji posao na Zavodu za zapošljavanje čekaju dulje od tri godine, pa se općini troškovi njihova zapošljavanja potpuno refundiraju.

Za ostalih šest radnika, među kojima je i jedan branitelj, koji su na Zavodu za zapošljavanje prijavljeni više od godinu dana, zapošljavanje se refundira 75 posto. To znači da im se ostalih 25 posto njihove plaće, što je 39.207 kuna, sufinancira iz proračuna klenovničke općine.

- Cijeli projekt zapošljavanja devet radnika vrijedan je 203.944 kuna. Budući da je taj projekt zapošljavanja odobrio Zavod za zapošljavanje, nema više nikakvih prepreka da s programom javnih radova ne bismo i započeli. Posla je i više nego dovoljno, pa ćemo radnike zaposliti i na uređivanju zelenih površina u Klenovniku, Dubravcu, Lipovniku i Plemenščini, na podizanju ograde oko mjesnog groblja, a neke među njima poslat ćemo da pomognu starijima koji žive sami u brdskim selima - izvijestio je općinski načelnik Izidor Gladović.

Tijekom idućih pola godine, koliko traje zapošljavanje prema programu javnih radova, novozaposleni radnici gradit će i nadstrešnice na autobusnim stajalištima, uređivati nerazvrstane ceste, čistiti manje potoke, hortikulturno uređivati groblje i javne površine.

Građani neka ne budu iznenađeni ako ih vide da ruše i uklanjaju ostatke starih kuća u centru naselja, koje nemaju vlasnika ili ako vlasnike namještenici u općini ne mogu pronaći.

Ovakvo rješenje za suzbijanje nezaposlenosti donijet će mnogo toga dobroga široj lokalnoj zajednici na klenovničkom području.

Pripreme za zapošljavanje prema programu javnih radova obavljaju se i u Ivancu, koji šest radnika kani zaposliti preko Komunalne tvrtke Ivkom. Radnici će čistiti javne površine, skupljati sekundarne sirovine, održavati cvjetne gredice, kositi travu, a pomagat će staračkim kućanstvima i u komunalnim poslovima vezanim uz organizaciju javnih priredaba.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije