Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
#MedijskeNade

Ured za informiranje EP-a raspisuje nagradni natječaj za mlade medijske nade

europska unija
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
12.12.2014.
u 15:40

Prijaviti se može svaki redovni student bilo kojeg hrvatskog fakulteta ili visokog učilišta starosti između 18 i 26 godina

Ured za informiranje Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj organizira cjelogodišnji nagradni natječaj u kojem će se u više krugova izabirati studenti koji će izvještavati sa 12 plenarnih sjednica Europskog parlamenta u Strasbourgu tijekom 2015.

Prijaviti se može svaki redovni student bilo kojeg hrvatskog fakulteta ili visokog učilišta starosti između 18 i 26 godina. Prijavljuje se linkom na jednominutni video uradak koji je „uploadan“ na neki od online servisa (npr. Vimeo, You Tube i sl.), a u kojem se izvještava na zadanu temu.

Prvi krug prijava otvoren je do 18. 12., a odluka o dobitniku bit će objavljena 22. 12. 2014. Tema prvog kruga su najveći izazovi pred mladima u Europskoj uniji – u priču se ugrađuje Europski parlament na način koji se daje studentima na izbor.

Dobitnik odlazi na plenarnu sjednicu u Strasbourg na dva dana (a u prvom krugu je to od 12. do 14 siječnja 2015.), prati plenarnu sjednicu Europskog parlamenta i intervjuira jednog hrvatskog zastupnika. O svemu izrađuje kratku priču koja se objavljuje web stranici www.europarl.hr te nudi studentskim i mainstream medijima. Pokriven je put i smještaj u Strasbourgu. Na plenarnoj sjednici surađuje i s hrvatskim novinarima koji izvještavaju sa sjednica, kao i sa zastupnicima u Europskom parlamentu.

Detalje i pravila možete pronaći na web stranici Ureda http://www.europarl.hr/hr/programi_i_aktivnosti/euroscola/medijskenade.html

>> Junckerov fond hit: Članice prijavile 2000 projekata vrijednih 1300 mlrd. eura

Komentara 2

MI
mirtebi
08:46 13.12.2014.

Jedini uvjet je da je yugo srpsko partisko udbaskog pedigrea i da mrzi sve hrvatsko.

VU
vulica
21:24 19.12.2014.

Europska Masonska Kaljuža traži mlade prevrtljive manipulatore,obmanjivače lažljivce, izdajnike, Takvih u Hrvatskoj nikada nije falilo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije