Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u Croatia Airlinesu

Uprava poništila odobrenja za godišnje odmore, štrajkašima će isplatiti manje plaće

Croatia Airlines
Foto: Borna Filić/PIXSELL
04.07.2018.
u 19:11

Plaće se više neće isplaćivati prema bivšem kolektivnom ugovoru, nego prema pravilniku o radu

Zbog štrajka u Croatia Airlinesu koji je sindikat ORCA najavio za 9. srpnja, uprava te aviokompanije danas je priopćila da je bila prisiljena poduzeti nužne mjere kako bi se štetne posljedice umanjile što je više moguće.

Tako navode da će se s danom početka štrajka svim radnicima morati poništiti odobrenja za godišnje odmore tijekom srpnja i kolovoza, a konkretne odluke o određivanju radnih dužnosti u kriznoj situaciji zaposlenici će dobiti izravno od nadređenih.

Uprava CA odlučila je i da se plaće za srpanj i razdoblje koje slijedi više neće isplaćivati prema bivšem kolektivnom ugovoru nego prema pravilniku o radu, a radnicima koji štrajkaju, sukladno čl. 216 Zakona o radu, razmjerno će se umanjiti plaća i svi dodaci na plaću.

– Članovima posada uvest će se obveza sukladno daljnjim uputama neposredno nadređenih, a radnicima koji rade na poslovima zbrinjavanja putnika, sukladno daljnjim uputama neposredno nadređenih, uvest će se prekovremeni rad za vrijeme trajanja štrajka, odnosno dok se ne saniraju posljedice štrajka – priopćili su iz uprave i dodali da su pozvali predstavnike svih sindikata na nastavak pregovora o kolektivnom ugovoru u četvrtak 5. srpnja 2018. u 13 sati.

Croatia Airlines prvi put u povijesti zabilježio dvomilijuntog putnika u jednoj godini:

Croatia Airlines
1/12
Ključne riječi

Komentara 6

SD
sdpesticid
19:13 04.07.2018.

tako se zadržava radnika u hrvatskoj, kresanjem plaća i sankcijama za legalni štrajk. no dobro, one građevince što su gradili zračnu luku f.t. postaviti za kontrolore leta, mehaničare strojeva za aviomehaničare a stjuardese će zamijeniti časne sestre i sve pet. menadžment ? e za ove nemam rješenja.

Avatar 15545
15545
18:24 04.07.2018.

Svicarska!!!

RI
rightside
17:57 04.07.2018.

ocito da tu firmu vodi osoba kome je u interesu napravit sramotu hrvatskoj i to valjda zbog osobnih interesa i u sred sezone,,ko uopce vodi tu firmu? ili ima dopustenje od premjera da radi kako hoce?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije