Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONTROVERZNA UREDBA
Povratak na članak

Upozorenje stručnjaka: Europska komisija na mala vrata uvodi GMO

"Želimo doći do novih sorti otpornijih na klimatske promjene", tvrdi Europska komisija.

Komentari 6

Avatar ajeto
ajeto
07:45 05.01.2024.

GMO jest otrov na duže staze,svjesna likvidacija čovječanstva.

VL
PA
pasodoble12
09:56 05.01.2024.

Tako to ide po pravilu. Nakon 100 godina kada GMO prepolovi svjetsko stanovništvo, javiće se opet neka debilna Greta i gomila "stručnjaka" koji će apelirati na "hitnom" prestanku korištenja GMO. Svjedoci smo već sličnih događaja.

VL
Avatar 🆇🆂🅰🆅🅸 🆉🅴🅻🆃🅾🅽
🆇🆂🅰🆅🅸 🆉🅴🅻🆃🅾🅽
07:57 05.01.2024.

Naoko se čini manje invazivno, ali ne valja. Trebamo poljoprivredni uzgoj iz ljubavi, ne da se natapa zvukovima teške industrije, petardi ili obližnje klaonice. Da ne spominjem ove inžinjerske gnjide i njihove 'quick fix'. Pročitajte: "Ekonomist dobitnik Nobelove nagrade upozorio je studente da ne žure u STEM, rekavši da bi mogli posijati vlastito sjeme samouništenja"

VL
Avatar Drol
Drol
07:21 05.01.2024.

Radi se od riječi GMO bauk. I ono što zovemo prirodnim vrstama su isto tako GMO jer ih je netko u prošlosti modificirao križanjem. Izvorna rajčica da je nismo modificirali bila bi toksična za čovjeka. GMO hrananije štetna za čovjeka. Čakse zbog GMO usjeva koristi manje pesticida. Ono što je općeniti problem je da se u modernoj poljoprivredi koristi previše herbicida, ali to je problem kojem će u budućnosti možda jedino doskočiti GMO.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.