Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nove prijetnje

Upozorenje Putinovog saveznika: Ako dođe do svjetskog rata, znamo koji grad će biti prvi na udaru

Vladimir Putin
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
24.06.2022.
u 18:21

Uništit ćemo cijelu skupinu neprijateljskih svemirskih satelita tijekom prve zračne operacije, poručio je Andrej Guruljov

Bliski saveznik ruskog predsjednika Vladimira Putina upozorio je da će London biti prvi grad koji će biti bombardiran u slučaju novog svjetskog rata. Govoreći na ruskoj televiziji Channel 1, Andrej Guruljov, rekao je da će glavni grad Velike Britanije biti prvi pogođen ako blokada Kalinjingrada dovede do rata.

"Uništit ćemo cijelu skupinu neprijateljskih svemirskih satelita tijekom prve zračne operacije. Nikoga neće biti briga jesu li Amerikanci ili Britanci, sve bismo ih vidjeli kao NATO. Drugo, ublažit ćemo cijeli sustav proturaketne obrane, svugdje i 100%. Treće, sigurno nećemo krenuti od Varšave, Pariza ili Berlina. Prvi na udaru bit će London", kazao je, piše Sky News. .

Podsjetimo, danas je 121. dan rata u Ukrajini. Dvadeset sedam članica Europske unije dodijelilo je u četvrtak Ukrajini i Moldaviji status kandidata.  Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov optužio je u petak Europsku uniju i NATO da formiraju koaliciju za rat s Rusijom. 

"Imamo malo iluzija da će se aktualni antiruski naboj u EU nekako raspustiti ili promijeniti u bližoj budućnosti i, da budem iskren, dugoročno", rekao je Lavrov tijekom posjeta Azerbajdžanu.

Ruski ministar je rekao i da je nacistička Njemačka pod vodstvom Adolfa Hitlera okupila druge europske zemlje da napadnu Sovjetski Savez na početku Drugog svjetskog rata, prenijela je agencija Ria Novosti.

"Sada EU, zajedno s NATO-om, također formira modernu koaliciju za borbu i u konačnici za rat protiv Ruske Federacije. Sve ćemo to pažljivo motriti", dodao je Lavrov. 

Više o ratu u Ukrajini čitajte OVDJE

Video: U ukrajinskom gradu Zaporožje, Ukrajinke uče sve o borbi, oružju i ratu kako bi se mogle pridružiti obrani svoje zemlje.

Komentara 69

AL
altruist
18:37 24.06.2022.

Zlo!

GM
gmižić
19:28 24.06.2022.

Batina ima dva kraja....

Avatar Uzdanica hbz
Uzdanica hbz
21:03 24.06.2022.

Britanci šute,Ameri šute....ovi pjevaju svaki dan i hrabre se ovakvim idijotarijama mi će mo ovo,mi će mo ono. Ako misliš to napraviti šuti i čekaj,ali ja mislim da iz rusa progovara strah.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije