Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pravi brbljavac

Upoznajte Aru, srdačno će vas pozdraviti: 'Dobar dan, kako si?'

Papiga Aro
Foto: Kronike Velike Gorice
11.01.2014.
u 19:49

Na 10. međužupanijskoj i 4. županijskoj izložbi malih životinja u Velikoj Gorici, u dvorani OŠ Jurja Habdelića, ovaj je papagaj atrakcija bez konkurencije

Viseći na jednom noktiću ili kljunu i pozdravljajući baš svakog posjetitelja, papagaj Aro je na izložbi van svake konkurencije! ...

Zove se Aro, a ime je sam sebi dao s četiri mjeseca. Obožava ljude, posebno svoje ukućane s kojima voli pričati cijeloga dana. Bok! – Prvo je što Aro ujutro kaže vlasniku Borisu Ceboviću, ujedno i predsjedniku Udruge uzgajatelja malih životinja Turopolje, pišu Kronike Velike Gorice.

-  Čim se ujutro ugledamo, odmah me veselo pozdravi i pita kako sam. Nakon što mu odgovorim, slijede njegove papagajske epizode vratolomija i glumatanja  -  priča nam Cebović ističući kako nema tog novca za kojeg bi ga prodao.

-  Njegova tržišna cijena je 2000 eura, ali ne možemo ga gledati na taj način. Aro je postao član obitelji. Uči pričati i drugu papigu. Toliko je drag da nam se uvukao pod kožu. Zapravo, niti sam ne znam je li muško ili žensko. Čak mislim da je žensko jer više voli mene nego suprugu, ali zbunjujuće je to što si je dodijelio muško ime  -  kaže vlasnik papagaja.

Aro najviše voli pozdravljati i zahvaljivati. Nakon što rano ujutro započne s pozdravom „Bok“, tijekom dana prigodno prijeđe na „Dobar dan“, dok navečer ukučane obavezno pozdravlja s „Ajd bok“.

-  Zanimljivo da navečer nikada neće reći „Bok“, već mu je to isključivo ranojutarnji pozdrav. Nakon što padne mrak, uvijek nam, bez iznimke dovikne „Ajd bok!“. Često govori i „Hvala!“, osobito kada mu se pridaje pozornost koju kao i svatko jako voli  -  ističe Cebović. Cijeli tekst pročitajte ovdje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije