Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'iznenadio sam se'

Upecao soma dugačkog 250 centimetara i teškoga 103 kilograma

Zvonimir Huber upecao soma od 103 kg
Foto: Privatni album
1/4
15.01.2016.
u 12:42

Koliko ja znam, to je jedan od najvećih ulova na Dunavu ikada, a svakako možda i najveći som upecan iz čamca – rekao je ovaj ribič iz Županje

Pecajući na Dunavu, u blizini Kopačkog rita, ribič iz Županje Zvonimir Huber u srijedu je upecao soma kapitalca koji spada među najveće ulove na Dunavu ikada. Na štap s blinkerom i silikonskom varalicom Huber je uhvatio soma dugačkoga 250 centimetara i teškoga 103 kilograma. Prisjećajući se toga dana Huber kaže kako je to trebao biti samo još jedan ribički dan koji se ubrzo sasvim okrenuo.

– Bio sam u čamcu kada se za udicu zakačio taj som. Borba nas dvojice trajala je više od sat vremena. Kada sam ga konačno nekako pobijedio i sam sam se iznenadio koliki je to bio ulov. Koliko ja znam, to je jedan od najvećih ulova na Dunavu ikada, a svakako možda i najveći som upecan iz čamca, kaže Huber koji inače redovita peca, pri čemu mu je posebno zanimljivo pecanje na Dunavu. I do sada je imao značajnijih ulova, ali se nijedan ne može mjeriti s ovim.

Do sada najveći som kojega je upecao bio je težak 40-ak kilograma. Za sebe kaže kako je bio i član hrvatske reprezentacije ribiča i u dva navrata sudjelovao na svjetskim prvenstvima. Som upecan u srijedu, nakon što je izvađen na suho, podijeljen je među prijateljima ribičima, a za uspomenu su mu ostale fotografije.

>> Pecao kroz rupu u ledu pa ostao u šoku kad je vidio što je ulovio

Foto: Željko Lukunić/Pixsell

Komentara 25

RM
R+Mkatolik
13:14 15.01.2016.

ribić sam a ovo je san svakog ribolovca čestitke na ulovu.A ovaj tko je pisao text čista jedinica

SC
schwertransport
12:55 15.01.2016.

Bravo ocu i ja takvog da upecam

LA
Lavica7
14:24 15.01.2016.

Trebao se s njim slikat i onda ga vratiti u Dunav.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije