Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEMPERATURE I DALJE VISOKE

Upaljen Meteoalarm u više regija: U Hrvatskoj oblačno i vjetrovito, mogla bi pasti i kiša

Zagreb: Kišno jutro u centru grada
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
18.02.2024.
u 07:39

Iako nas je posljednjih dana pratilo izrazito stabilno vrijeme, DHMZ je upalio žuti Meteoalarm za cijeli Jadran ove nedjelje zbog bure, te se očekuju udari i do 85 km/h

Djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku, a od sredine dana uglavnom na sjevernom Jadranu lokalno malo kiše, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za ovu nedjelju. U Dalmaciji će prevladavati pretežno sunčano, dok će vjetar biti slab, na istoku i umjeren sjeverozapadni i sjeverni. Na Jadranu umjerena, ponegdje do jaka bura, podno Velebita na udare olujna, poslijepodne u slabljenju i okretanju na sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 11 i 15, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 15 do 19 °C.

Iako nas je posljednjih dana pratilo izrazito stabilno vrijeme, DHMZ je upalio žuti Meteoalarm za cijeli Jadran ove nedjelje zbog bure, pa se očekuju udari i do 85 km/h. Zbog vjetra je zatvorena i Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle. Prekida u pomorskom prometu, javlja HAK, zasad nema.

Foto: DHMZ

Meteorologinja Kristina Klemenčić Novinc najavila je pak za HRT kako se i sljedećih dana očekuje promjenjiva naoblaka uz sunčana razdoblja, no navodi kako će temperature i dalje biti više od prosjeka. 

- Idućih dana u unutrašnjosti će naoblaka biti promjenjiva. Povremena i mjestimična slaba kiša padat će većinom u gorju te unutrašnjosti Dalmacije i to u ponedjeljak popodne i utorak ujutro. U jutarnjim satima valja računati na mogućnost magle. Od srijede će sunčana razdoblja biti češća. Vjetar uglavnom slab, u utorak prolazno umjeren sjeveroistočni. Temperatura zraka bez znatne promjene - kazala je.

POVEZANI ČLANCI:

- I na Jadranu razmjerno toplo, te također ne sasvim stabilno. Mjestimice malo kiše u ponedjeljak može pasti na sjevernom Jadranu i sjeveru Dalmacije, a u utorak na jugu Hrvatske. Najviše sunčana vremena vjerojatno će biti u srijedu. Umjereno jugo u utorak će okrenuti na buru i pojačati na jaku, no već će u srijedu slabjeti - najavila je.

>> FOTO Pogledajte kako je Zagreb izgledao prije 10 godina

Zagreb: Kišno jutro u centru grada
1/32
Ključne riječi

Komentara 2

V0
Vlaskoulicanec4.0
10:33 18.02.2024.

Zašto brišete komentare???? Samo zato što sam rekao da se pali "meteoalarm" jer je vjetrovito i mogla bi pasti kiša???

LE
Levanto
08:36 18.02.2024.

Po Naslovu izgleda da smo svi na buniki.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije