Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U GORJU SNIJEG

Upaljen crveni meteoalarm zbog vjetra: Vakula najavio kakvo nas vrijeme očekuje ovog vikenda

Rijeka: Problemi zbog olujne bure na riječkom području
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/4
15.12.2023.
u 20:59

Prema najavama Vakule, u Gorskom kotaru i Lici ove bi subote mjestimice mogla pasti i susnježica i snijeg

Iako oborina ovoga vikenda ne bi trebalo biti u velikim količinama, najavljuje meteorolog Zoran Vakula u prognozi za HRT, jaka i olujna bura mogla bi otežati, ali onemogućiti normalno prometovanje. Prema najavama Vakule, u Gorskom kotaru i Lici ove bi subote mjestimice mogla pasti i susnježica i snijeg. 

Inače, Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) najavio je za ovu subotu sunčano i vjetrovito vrijeme. U unutrašnjosti se ponegdje očekuje više oblaka, ponegdje i slaba kiša, dok se u gorju i na Jadranu očekuje umjerena, jaka te na udare olujna i orkanska bura. Najniža jutarnja temperatura zraka od -3 do 2, na Jadranu između 4 i 9 °C. Najviša dnevna od 3 do 7, na obali i u unutrašnjosti Iste i Dalmacije između 9 i 12 °C.

Foto: DHMZ

Kako i ovog petka, i za subotu je zbog vjetra upaljen crveni Meteoalarm za područje Kvarnera te srednje i sjeverne Dalmacije, dok je duž cijele obale upaljeno narančasto upozorenje. 

Osim toga, Vakula je najavio i kakvo nas vrijeme očekuje idućeg tjedna.

POVEZANI ČLANCI:

- U nastavku vikenda i početkom novog tjedna mirnije, te većinom sunčanije, ali uz povećanje vjerojatnosti za mjestimičnu dugotrajnu maglu, koja je od ponedjeljka moguća i na Jadranu, osobito sjevernom. Od srijede pak opet oblačnije, uz mogućnost povremene kiše. Pritom će u većini krajeva biti i dalje razmjerno toplo, unatoč hladnijim danima u prvom prosinačnog desetodnevlju te jutarnjim minusima na kopnu sljedećih dana. Štoviše, sljedećih tjedan dana dodatno će se povećati diljem Hrvatske ionako pozitivno odstupanje od prosječne temperature zraka prvog dijela prosinca - najavio je.

>> VIDEO Prizor u Zagrebu koji izaziva zgražanje: Odbačen medicinski otpad danima stoji u Gundulićevoj ulici

Komentara 1

KU
Kuler
13:05 17.12.2023.

Cime pale alarme? Bakljom, upaljacem, sibicom?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije